Saturday, March 1, 2014

Malaysiakini terus memanipulasi berita selepas dapat anugerah dari Menteri?Punya la banyak kementerian dan agensi terlibat.....Penganjur pula tidak sensitif dan masih nak beri anugerah kepada Malaysiakini..
Sedangkan Menteri sendiri pertikai kredibiliti Malaysiakini. Tindakan penganjur dilihat seperti sengaja mensabotaj Menteri Dalam Negeri dan membuka ruang untuk beliau dikritik oleh ramai pihak yang turut mempertikaikan kredibiliti Malaysiakini. Tak pasal-pasal Menteri terbabit kerana penganjur tidak sensitif.. kes naya.. 


Dan Malaysiakini, yang terima anugerah portal terbaik meneruskan manipulasi berita... nama pun terbaik kan? 

40 saat je bagi memenuhi maksud memanipulasi berita...


Sebab apa mereka teruskan? Sebab walaupun Menteri pertikai kredibiliti Malaysiakini dan walaupun mereka banyak memanipulasi berita sebelum ini, penganjur masih memberikan anugerah Best Online Media.


Baca seterusnya daripada blogger Double-Y


Manipulasi Setiap Aktiviti Rosmah Mansur Skop Laporan Malaysiakini Selepas Raih Anugerah Portal Terbaik


Bagi pihak pembangkang berita mengenai Rosmah Mansur adalah satu rahmat kerana ia dianggap sebagai 'peluru' untuk menjatuhkan BN.

Jika diteliti gelombang serangan terhadap isteri PM telah digerakkan oleh portal Malaysiakini sebaik saja DS Najib Razak memegang jawatan Perdana Menteri sehingga kempen PRU13 yang lalu.

Satu contoh manipulasi ke atas isteri PM sebelum PRU13 :

Setelah menyepi, Rosmah Mansur kembali dijadikan target oleh portal malaysiakini, media portal yang meraih anugerah portal terbaik semalam.

Ia dilihat berdasarkan imej di portal berkenaan di mana karikatur yang menggambarkan imej Rosmah Mansur kembali menjadi subjek dalam karya Zunar.Ini kisah benar atau fiksyen dan penipuan yang disiarkan oleh Malaysiakini?Modus operandi ialah memerhati dan merakam segala gerak-geri, percakapan, kelakuan Rosmah Mansur  dengan mengikuti segala program-program yang dihadiri oleh beliau. Terbaru adalah video 40 saat yang dikeluarkan oleh Malaysiakini.

Kenapa hanya 40 saat, ada ke orang berucap 40 saat dalam satu majlis dan yang paling utama adalah kenapa difokuskan bahagian :

"The rakyat have taken everything from me"

Ini pun ada kawan-kawan termakan, satu soalan untuk semua - pernah ke saudara hadiri program di mana tetamu terhormat hanya berucap selama 40 saat?

Kebanyakan yang saya hadir mereka berucap seolah-olah tidak mahu berhenti.

Apakah salah besar seorang isteri PM yang bekerja untuk rakyat manakala seorang isteri yang bekerja dengan skandal dan menuntut fasakh dari suami langsung tidak bersalah?

Nampak gaya isteri kepada pemimpin pembangkang tidak perlu bekerja untuk rakyat terutama isteri pemimpin PAS, cukuplah mereka bekerja memuaskan hawa nafsu suami di rumah.

Arioss...!


Nota: Character assasination dan serangan peribadi adalah salah satu pendekatan dalam modus operandi pembangkang dan media mereka. Mereka cepat menyalahkan pihak lain, jika pemimpin mereka dikritik kerana keperibadian yang sumbang dan tidak bermoral, tetapi bila mereka buat, tak apa pula. Inilah hipokrasi yang melayakkan mereka mendapat anugerah dari penganjur program. Tahniah penganjur dan para penaja!


1 comment:

Rozai CBR said...

Assalamualaikum....tunfaisal..
Saya amat tertarik dgn isu ini bila mana menteri yg terlibat pernah menyelar wartawan tersebut. Tetapi akhirnya seolah olah macam ada sesuatu ygvtak kena apabila anu gerah ini dilakukan.
Saya juga ada menyemak beberapa blog lain yg mendakwa bahawa naib pengerusi badan penganjur adalah pengerusi media sosial pemuda umno. So apa dah jadi ni. ....seolah olah nak menjatuhkan umno dr dalam ...siaisat lah sebelum umno menjadi semakin parah dan lemah. Tq

Popular Posts