Monday, November 7, 2011

Gaya ustaz pemaki hamun dengan motor besar #DapGantiPas



Gaya hidup pemimpin Pas hari ini. Hebat! Tidak termasuk Mercedez Benz dan pelbagai kereta mewah lagi. Bezanya mereka bijak berpura-pura di depan pengikut masing-masing. Yang di bawah - gambar motor-motor besar yang dirakam semasa Pilihan Raya Kecil Manek Urai. Pengikut Pas masih ingat pemimpin mereka tidak korup, tidak main perempuan dan tidak main isteri orang. Silap-silap ada pemimpin Pas yang sebijik macam Anwar juga, depan sapu, belakang pun sapu. Pengikut Pas buat apa? Lihat gambar kat bawah - tidur lena. Sebab tu asyik kena tipu sampai sekarang... :)

153 comments:

Nazatul shima said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

LOL bangang puak Pas ni!

Abd Razak said...

yang berjanggut dan nampak warak tu tapi kat motor terpampang gambar red indian,apa hukum gambar red indian.gah sangat ke? atau minat kat red indian.pelik lah spesis mat motor ni

JASON KING said...

betol ker tu motor dia?ntah2 juz bergambo jer..pasal org ramai tertidur tu bukan even ceramah dia pon.mana mungkin ceramah uztaz azhar ada yg tertido..bodo sangat bloger tun faizal nih!!

Anonymous said...

kaum bangsa melayu yang tak mengaku melayu...banggang..!

Jiwa Paradox said...

jason king: kalau tak tido buat apa pulak tu??? sampai lentok...

Anonymous said...

lebai kampung, bagi rokok sebatang dah kelabu bijik mata...

muhahahaaaa... senang sungguh lebai2 ni kena klentong oleh lebai2 tahap VVIP sekarang puak kafir Dap pun dah boleh kencing lebai2 kampung ni...

Anonymous said...

bila Islam dilacurkan untuk dapat kuasa, itulah akibatnya.. ustaz yang memperalatkan islam dan maki hamun akhirnya dapat kekayaan dari wang haram untuk bermotorsikal besar..

malaysiandotcom said...

DASYATNYA FITNAH KORANG YER.CARI LAH ILMU AGAMA.

Aku Cinta Islam said...

1AQIDAH: ALLAH DIDAHULUKAN, RASULULLAH DIUTAMAKAN..... "Terimalah sedikit kesusahan dunia yang sementara,dalam menegakkan kebenaran untuk terlepas daripada kesusahan Akhirat yang berkekalan" ibnu muslim.

ustaz azhar memaki hamun kerana kebanaran, dia hanya takut pada Allah s.w.t.. Sesungguhnya org yg memperjuangkan agama Allah tidak akan miskin.

Anonymous said...

ustaz ni mana ada ilmu. tafsiran pun byk salah dan hentam ikut suka dia aja. setakat ustaz maki hamun boleh lah. lepas tu kebas duit rakyat. kalau setakat duit ceramah tak mungkin boleh bayar motor besar. pegi la tengok keadaan rumah dan pakaian dia. dah banyak berubah. macam husam lepas dapat balak.

Anonymous said...

Baiklah diam drp buka mulut busuk korang.. guna akal utk menilai, agama jadikan landasan, jgn guna hati yg diulit syaitan..

Anonymous said...

Engkorang pergi ambil gambar time mereka kepenatan tu kenapa? Baisanya org PAS bila penat ikut events, mereka ambil sedikit masa utk rehat. So, bila dah segar, akan aktif semula hingga larut malam.

Bukan macam org UMNO tu... bila penat ikut persidangan, terus blah ke mana-mana... shopping la, merayau ke sana-sini, kacau puteri sikit... (macam la org tak tau)... haha.

Anonymous said...

aku cinta islam... mmg betul org yg memperjuangkan agama Allah tidak akan miskin...tapi dia MISKIN budi bahasa/sopan, dlm islam budi bahasa/sopan amat penting...

Anonymous said...

Ustad selipar........

Anonymous said...

Ostad tambah bini ada la.....

VECASTS - LISTEN ONLINE RADIO WATCHING ONLINE TV said...

VEBCASTS - Listen web Radio Watching web TV, Tv Online. Watch Over 3000 Online TV Channels And 6500 Radio Stations Free For Around In The Wold clik to watching
Listen Hindi radio click ,watching live movie ,live international radio,indo radio.usa radio and more ,LIVE MOVIE ,LIVE SPOTS,LIVE HINDI RADIO ,HINDI MOVIE ,AXN LIVE ,STAR MOVIE LIVE ,MAX CHANNEL LIVE LIVE UNTERNATIONAL RADIO AND TV BROADCASTER
MALAYSIA RADIO ONLINE , UNTUK MENONTON sini lawati >  http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html
MALAYSIA RADIO ONLINE terdapat lebih 180 buah stesen radio online malaysia lawati >  http://vecasts.blogspot.com/2011/11/listen-malaysia-radio-online-live-radio.html watch live ,rtm1 ,rtm2 ,tv3 ,ntv7 ,8tv ,tv ,pas tv ,mobtv ,1hujau tv ,1 malaysia tv ,tv selangor and more tv

Anonymous said...

dah..dah..la tu faisal...blog ko ni asyik nak kondem org jer, no body perfect la bro, cermin diri sendiri dulu...kalau kita asyik memfitnah org jer, orang yg di fitnah tu, doa mereka makbul..blog ko ni berat sebelah, lebih baik aku baca yahoo malaysia...telus...tak ada memihak pada sapa2

Anonymous said...

karut hang ni....karut sangat....pandai2...duk fitnah orang kat tu kata ni...mungkin dia mampu membeli motor besaq tu lantak dia lah....aku setuju dengan jason king mana mungkin orang leh tidoq masa ceramah ustaz azhar.....buat enty tu pikiaq la dulu bangang,....x yah duk buat fitnah....yang paklah tidoq sampai tenganga dalam parlimen hang tak mau kecoh pulak....

Anonymous said...

blog lembu ni haa

miro said...

berdosa besor tu faisal fitnah2 ni...
bertaubat ler..
tambah2 ko hina, fitnah ulamak...
die ade jugak ajar ilmu agama..
ko ade? sudah2 le tu faisal..
ustaz ni siap ade buku keluaran die lagi..laris..
siap dvd lagi..
ko nak tuduh duit haram celah mane..
bukannya die beli banglo juta2 pon ko nak bising...
entah ape2 r ko ni..wat dose free je..ish3...

Anonymous said...

Ustaz Azhar tu cuma posing ajer sebenarnya..bukan motor dia pun..tapi tak dinafikan skrg pemimpin2 PAS dah senang lenang, faktanya mudah.Diorang pun sama macam manusia lain,ada keluarga untuk ditanggung,ada kehendak untuk dipenuhi..so..x perlu nak kata apa2..masing2 ada cara tersendiri..ustaz pun kene cari rezeki apatah lagi orang biasa..

Anonymous said...

Mcm mane X tidoq lena.Mlm pi ceramah sampai pagi sampai kering air lioq.Pagi sampai petang dok pekena dam hj bawah pokok ketapang.Bini mcm nak mampuih pi sawah atau pi berjual cari duit.Laki ostad2 tu duk lena lagu tu lah...Tu yg DAP suke dok pekena depa.Bodoh dan bangang kalapiaq.

Anonymous said...

salam

dunia dh akhir zaman . bnda baek nmpk buruk . saudara , harap anda sedar2lah . cermin diri . kalau anda baek sgt anda xbuat mcm ni , anda xaibkan org , apa yg anda buat ni mnunjukkn akhlak anda. semoga Allah buka pintu hati anda . amin :)

Anonymous said...

bodoh btOl blOg faisal nie,ilmu agama kO tahap siput babi jep

mOtor 2 ustaz pOsing jep la,
n manusia pun ada penat jgkla weh..

blOg bangang n tahap budak2

Anonymous said...

ok... td korg ckp hadis die byk salah, ce bwk satu yg korg bleh buktikan salah tuh.... lgpun,org yg berjuang untuk islam, jgn korg maen2kan... dosa nnt... klau dah tau diri tuh xtau pape, jgn maen ckp ikut ske ati je... at least, die perjuangan islam, dari korg yang duduk, dengar,then kutuk, dpat dosa free.. bgs la sgt... ilmu xdapat, dosa yg korg dpt free2... klau diri tuh xtau, wat xtau, p sek, ngaji agama, baru leh ko nak jugde org yg berilmu... paham!! skdar tau basic agama, pastu nk mrh2, nk mengutuk, harap byk2 bersabar n berdoa ye.. biar Allah buka mata ngan hati penulis nih....ameen...

Anonymous said...

pandai cari publisiti tun faisal ni.adoi.sekor lagi klon parpukari.ko jilat la umno bn 2 cmna sekalipon.kami dah xheran.

Anonymous said...

ni la blog paling bodo yg penah aku baca.jilat la bontot najib dengan bik mama bangang tuh..duit rakyat abeh bagi kt kroni-kroni sendiri,hampa balaci2 dok pung pang pung pang dapat dosa free..hampa dok kutuk ulamak,sekurang-kurang nya depa sebar agama,hampa si balaci UMNGOK@BN dok sebar fitnah tak habis-habis..najib tu buatpa utk agama?dok 1Malaysia tu tak habeh-habeh..1Malaysia puihhh..benda asal dari Israel tu la nak sangat diterapkan kat Malaysia..p buat homework sikit la tun faisal yg bajet tun..HAHA

Anonymous said...

yg punya blog ni sah2 xreti agama,taw nak hentam pengbankang je,ingat la weii,ko fitnah ustaz&geng pas mcm2,mmg ko xkena hukum kt atas dunia ni sbb negara ni diperintah oleh diorg2 yg ko dok jilat juboq diorg hari2 ,tp ko ingat la ko mati nanti,hukum Allah kompom ko dapat,baik ko bertaubat la....

Eidokid said...

bodohnye blogger ni...xde cra yg ilmiah ke nk buka kesalahan org?cara yg ko guna ni menampkkn kebodohan ko lg ad la..letak gmbr pastu tulis mcm2..yg pecaya ni lg bodoh..betaubat la..ko igt sikit ko kutuk ni ulama'2 yg berjuang utk agama..cukup la ng kta yg jahil tentang agama,jgn smpai nk fitnah org.

hackeded som said...

bongok btul la fitnah korang ni..
mse ni nk tgh tggu solat zohor la..
mnusia mne yg x pnat.. ni bukan robot la ..bngok btul admin nih..
lgi satu moto ustad tu ikut dye la nk naik moto ape ka.. hang dk cbuk buat apa.. aku budak2 skolah naik hrley dvidson xde org kato apa..
cbe la smpai kn ilmu brguna ckit..
nnti mu mapuh esk2 ilmu hok gini ko mu nk bwa ngadap ngan Ilahi..
Beribadah lah kamu, seseolah seperti kamu akan mati besok....

Carilah harta seseolah kami mahu hidup seribu tahun lagi....
smoga mu brubah ..slow2 pon xpo

Anonymous said...

bodohnye blogger...ko 2 da cukup ke ilmu agama nak hina2 org..UAI bg ceramah ade mntk duit ko??ilmu si lg tggi dr ko la..ko nak hina2 ulamak mcm ilmu ko agmaa ko tggi lak...ko dok hina2 ustaz Azhar Idrus pon pengikut die ramai..ko apa ada??publisiti murahan??

Anonymous said...

klau blogger ni power dan ustaz azhar ni truk sgt...gua cabar blogger ni pgi debat dgn one by one and record...ckp blkng pndai la bro

Anonymous said...

Masya Allah...taubat la weh...

Anonymous said...

ape lah bgang sgt faisal nie... suke ati ustaz tulah die nk wat pe.. yg ko sebok hal owg tu pahal... yg ko nk marah Pas tu mahal.. ko ingat bagus sgt ke...

Anonymous said...

ceramah tu nmpk sgt bukan ceramah Ustaz Azhar Idrus... x kan lah sampai tido kowt... aq dgr ceramah die best je...

Anonymous said...

bla, bla, bla, bla.... lalala~~~
walaupon gua puak bn... tpi pmbelaan untuk pas, agama islam gua prthnkan... sesuke ati je ko fitnah cmtu eikk?

Anonymous said...

Eh sial... kau tak tahu apa apa senyap, sedap sedap mulut kau kata PAS bangang? LIHAT pada hari akhirat nanti!

Anonymous said...

hok aloh demo nih.. dop molek tol buat blog untuk bnda2 cmnih.. jgn memfitnah org..see dah satu pembaziran aku bc bnda xberfaedah

Nurul Iman said...

Assalamualaikum.. Tak perlu marah-marah.. Ustaz Azhar Idrus sendiri dah baca entri nie. Dia cool je, Alhamdulillah tak cepat melatah. Kita pun bila komen, jagalah tutur kata kita. Daripada nak buka kebenaran, tertunjuk pula keaiban diri sendiri. Hanya Allah swt sahaja tau kebenaran di sebalik perbuatan hamba-Nya. Kita yang tak tau pape, jangan cepat menuduh. Boleh membawa fitnah.

"Dan memfitnah itu lebih buruk daripada membunuh" - Al Baqarah 2:191

Anonymous said...

org pkai lebai kena Qabat geQek ja ka weh??...

Anonymous said...

nk komen org tu tngk diri sendiri dulu...berdiri kat cermin tngk cermin...rasa2 blh ke kita nk berdakawah mcm ustaz azhar idrus 2...takat duk kutuk dalam blog bt apa..nk berdakwah ni bukan satu cr..bnyk cr..takat red indian 2 xada masalah la..duk kecoh2 bt apa nye..hal kecik je pun..pelik manusia zaman la ni...hal kecik pun nk besar2kan..mcm ni la manusia...suka menghina org berilmu..yg artis hampa sanjung gile2..ulama2 hampa maki hina...insaf la wahai sahabat...bnyk2 la bertaubat...yg empunya blogger pun kena bnyk2 belajar agama ye...jgn main kutuk2 org..cuba tulis tentang ilmu agama ke...best la juga..ni keja nk kutuk org je..xada guna..dosa free je dapat...bertaubat la yea tun faisal...mudah2an Allah bukakan hati Tun Faisal utk bertaubat...Amin...

Anonymous said...

korang kutuk2 ustaz nnti korang mati pegi mne???
klu korang rs ilmu korang da ckup pegi la jak ustaz muzakarah skali...tgk ilmu agama korang stakat mane...
jgn sampai turun bala' dari ALLAH s.w.t bru korang nk sedar...

Anonymous said...

ko dgr dlu ustaz azhar ni punye sesi soal jwb bru blh ko ckp ustaz azhar ni politik ke ape...ustaz azhar ni penceramah agama bkn penceramah politik...

Anonymous said...

blogger ooo blogger..... klu ilmu ko tinggi sangat.... tolong r ceramah or kuliah kat masjid2.... aq takut ko tercengang je x tau gapo.... aq tau, care ko post bende nie pun aq bley nampak kebodohan n kejahilan ko dlm bub agame.... moge ko bertaubat n sempat memohon maaf terhadap ustaz... aq takot ko dilaknat je....

Anonymous said...

knpe org mlyu kta ska ktuk ustaz2rg yng nk bri ilmu kat kta,kta smue dh la jhil nk ktuk org lak,ska ati die la nk pka mtor ke kreta ke, nk bristri smpai 4 ke, die mmpu krang yg laki pn sme gak klau ade duit. aku pn nak , tp pkir2 la...yer

Anonymous said...

astaghfirullahalazim. aku tak pernah tinggalkan comment kat mana mana blog, ni pun 1st time buka blog yg berunsur politik. tapi, ya Allah, berdosa besar hina ulama Allah. mana mana orang yang cuba menegakkan islam mana boleh dihina. tak suka dia, tak suka parti politik die ke, mana boleh mcmni. sure sungguh ke die teruk mcm ko cakap? nauzubillah. mengucap panjang aku baca benda2 ni.

Anonymous said...

WOIII TUIHHPESAL..KALAU KAU RASA KAU TU HEBAT AGAMA...BUAT FACEBOOK PAGE MACAM USTAZ..DAN JAWAB SOALAN PERIHAL AGAMA YANG ORANG RAMAI TUJUKAN..ADE BRAN KE???..
KAHKAHKAH..KONFEMLAH TAK BERANI..

AT LEAST DALAM PAS. ADA AHLI AGAMA YANG BETOL..ADA BAGI DALIL AL-QURAN DAN HADIS..PEMIMPIN KAU HADO??..

SIAP KATA MEREKA YANG TERPAKSA JADI PELACUR SEBAB TERDESAK XPE..APE KE BANGANG NYE "USTAZAH?" NI..

KAU KONFEM KE MOTOR BESAR TU USTAZ PUNYA??..TAK TAHU DOK DIAM..

MAHASISWA TURUNKAN BNDRA NAJIB 5 MINIT DAH KECOH..VIDEO HINA HUDUD X KECOH PON..VANGANG PUNYA OLANG NIII...

Anonymous said...

siapa yg menipu dan siapa yg tertipu ni sbenarnya?
Nama ustaz pon xkenal tp tetap nk komen kondem2?
percaya bulat2 apa orang kata?

Zulfadly Shah said...

bese la tu.. kalu dah base bodo, tetap bodo.. artis yg menyakyi, dedahkan aurat dipuja melambung2, tapi ulamak yg mengajar ilmu agama & ilmu akhirat dihina, dicaci dan dimaki.. tu la.. kalu orang kate bodo, marah..

Anonymous said...

Assalamualaikum,

1.gambar red indian tidaklah menjadi ksalahn dalam hukum hakam agama.Ia bukanlah menyebabkan tergugatnye imam.Begitu juga naik motor.Duduklah atas motor 24 malam 23 siang sekali pun,bila time sembahyang-smbhyanglh.Dia nk bergaya jer naik motor 2h.nk ambil gambar.Tengok!org naek motor class mcm 2h pergi masjid,dgar ceramah.Korang?pakai motor bulat jer x pergi masjid.sombong nyer.

2.Ustaz Azhar Idrus(UAI) bukan sebarang ustaz tau,dia dri kecik duk menadah kitab depan tok guru.Korang?duk dpan tv,main ps3...xpyh ckp besarlh..jgn ingat ko pnyer ilmu bnyk sgt.stakat pndidikan dkat skolh, x maen.UAI x main dgan duit lhweyh!

3.kat dunia ni,kita x nampk mana yg BENAR dan PEMBOHONg.kat akhirat nati korg thular.hanya orang yg beriman dan bertaqwa sebenar-benar taqwa kepada Allah yg nmpk jln kebenarn.Jangan sgke korg berada djln yg bnar.korg boleh kata,tpi belum tentu berada d jln yg bnar.jdi,kepada tuan punya blog,muhasabahlah diri.dan hentikan mencari kelemahan org lain.

Anonymous said...

astagfirullah kenapa fitnah mcm ni tuan tulis,kalau blm tau kebenaran jgnlah men tulis je..siast dlu..pglah mintk maaf kt ustaz azhar..taubat lah wahai saudara seagamaku

Anonymous said...

dop elok la mu bt cite gini...
mu bknnye tau pn tu moto ustaz ke moto sesape...ntah2 ustaz cume pinjam bawak ke ape ke...
bawak2 la bertaubat...
sesungguhnya fitnah itu dosanya lebih besar dari membunuh....
renung2kan dan selamat beramal

Anonymous said...

bodoh betul blogger ni. moge kau dpt hidayah laa.

Anonymous said...

tolong la baca wahai pemilik blog ini..engkau telah menghina org alim maka engkau salah satu manusia yang mempersendakan agama

Anonymous said...

Aku nk nasihat penulis blog ni, jgnlah kamu hina ulamak kerana ulamak ini adalah pewaris nabi.. kalau betul pun dia ni salah, pegi la tegur dia, bwak ilmu yang kamu ada tu untuk berdebat dengan dia..

pembetulan untuk salah satu komen di sini,
ustaz tidak menadah kitab dari kecik, masa muda-muda dulu dia seorang rocker, tapi Alhamdulillah Allah telah memberikan hidayah padanya. Kalau tak silap saya, ustaz mula mendalami ilmu agama ketika berumur 25 tahun selama 12 tahun.. Selepas itu barulah dia menjadi ustaz dan mengajar di masjid-masjid..

Anonymous said...

salaam..sedapnye la hai fitnah2 orang eh, nyamnyamnyam ! apa salahnya kalau ustaz berharta ? oh orang alim, golongan ustaz2 ni takleh ada harta la ye. sebab ape? oh tak zuhud kalau ada harta? blergh. zuhud bukan maksud takde harta tp meniadakan harta tu dlm hati. lagi satu ada komen kat atas, ustaz tambah bini ye? ape masalahnya, poligami halal, kau anti poligami ke? dah ustz mampu, aiyaa. akhir zaman cmni la, apa yg ustaz ckp, yang rasa tak kena di jiwa, terus dikutuk2nye ustaz tu,adui apa pon tak bolehh =.=

Anonymous said...

la..xjadi punca pon sumua ini...klu da ada sikap perjudis sumua benda pon salah...

Anonymous said...

sape kate ustaz azhar nie ahli politik???pelik la,,dye fotografer berjaya la bodo,,ustaz maki2 tu bkan ape,,melayu kadang2 xpaham berapa berat dosa yang dilakukan,,dalam kitab2 ulama muktabar pun ada menyebut celaka,,bodoh,,ulama pun x beradab ke?ustaz nie nak kate biar terasa,,ustat nie bole masuk dgn remaja zaman sekarang nie,,ustat lain bole gak bg ceramah,,tp rasenye org muda x ngantuk bile dgr,,,admin blog nie selalu ke pegi cermah,,tgk suasana masjid,,aq nak tegaskan disini,,ustat bukan ahli politik!!!

Anonymous said...

respons untuk salah satu komen di sini,harap pnulis komen membaca.
rocker k?x salah,dalam kuliah beliau,beliau ad kate beliau dri kecil duduk di pndok maknenyer mengaji ilmu agama lh kn??ssetelah ad org yg menanyakan keadaanya masa kecik.lupe gak soalan 2h mcm mne.
*klu tersilap minta maaf.

Anonymous said...

blog ni nk cari balah ni..
aii...duit kerajaan duit kita lh!!
kerajaan 2h kita smualh..dkat pru13
bru nk beri duit..taktik kotor!
dyorg ingat,kita nk hmbe duit ke..
xmain ngan duitlh TUN FAISAL>.HARAP KEMBALI KE PANGKAL JALAN.

Anonymous said...

blog nie menyesatkan..fitnah brsepah sepah, plus yg komen xpkai otak, mnyesal ak bace..worst blog ever..

Anonymous said...

pergh~ dosa besar dowh kau..manusia mmg xpernah lari membuat dosa...tapi kalau hati baik..dengan iman yg teguh..kita boleh mengurangkan..bukan macam kau..menambah dosa..ish..fitnah~ kau kenal ke ustaz ni? kau ddok skali dgn die? kau pernah jumpa die tak?

Anonymous said...

curi tanah berjuta2x..penjara setahun..yang pencuri ragut kene tangkap..kene pukul...masuk penjara....ape benda tuh? Then kau cakap malaysia adil? hukum hudud kau tak tau..cakap tak adil..itu hukum islam!malaysia negara islam?

lonelysoldierboy89 said...

lepas baca entry "tun faisal", tiba-tiba aku teringat dialod Forest Gump: "stupid is as stupid does"

saudara saudari, tepuk dada tanya iman...

yang baik datang daripada Allah, yang buruk semua berpunca kekhilafan kita...
V(^_^)

Anonymous said...

HOOOIIIIIII!!! AGAK2 ARRRR... KAU SAPE NAK HINA ULAMA?!! KAU ISLAM KE TAK? bertaubatlah sebelum terlambat.. dunia nie sekejap jer weh.. kalau tak sempat nak taubat.. auzubillah.. takut2 termasuk dalam golongan orang2 kafir setelah beriman. - Ai-Imran 3: 86

Anonymous said...

astaghfirullah , jgn men sedap ckp ajerr ~ fitnah tu dose besar , kat atas dunia ko ckap je r ape ko ske , mati sok bru kbenaran tu npk . ilmu kite tinggi mane sgt sampai nak kate org len cmtu . ni la melayu skrg . da rosak pmikiran .

Anonymous said...

dorg ni sbuk duk ckp org pas kuat kutuk org, tp dorg pn sm...mcm ni ke nk memerintah negara? pimpin diri sndiri dlu la sblm pimpin org ramai..skit pn org tk tpengaruh ngan propaganda mcm ni...rkyat M'sia skg da celik sbb tu pru sblm ni byk kwsn bndar mng kat pakatan...yg kurg celik je akn sokong BN...

Anonymous said...

saya cadangkanlah,empunya blog ni pergi ceramah ustaz azhar idrus.Jangan menilai sesuatu tanpa diselidiki.

Anonymous said...

ye!sy sokong org diatas.pergi dengor dhulu.bru bikin ckap.

Anonymous said...

mmg dah perangai puak2 ni gitu..kaki belit,kaki ampu,kaki fitnah,kaki lucah,smua jenis kaki la..ulama dihina,pemimpin yg jahil disanjung.jahil muraqab muraqab muraqab ni..cian la..

Anonymous said...

Aku hanya mampu katakan tuan blog ni bodo . Tak tahu nak beza baik buruk . asyik nak kondem orang je . Jarang org tertidur waktu ceramah ustaz azhar . tak percaya sudah . Mu gi try tengok ceramah dia . insafkan sikit hati tu . mohon kat Allah . Jangan nok sibuk hasad dengki . Mu gok dose . Ada otok ta mo gune . Tu bodo namanya .

Anonymous said...

Aku hanya mampu katakan tuan blog ni bodo . Tak tahu nak beza baik buruk . asyik nak kondem orang je . Jarang org tertidur waktu ceramah ustaz azhar . tak percaya sudah . Mu gi try tengok ceramah dia . insafkan sikit hati tu . mohon kat Allah . Jangan nok sibuk hasad dengki . Mu gok dose . Ada otok ta mo gune . Tu bodo namanya .

Anonymous said...

Ya Allah,aku menanti janjiMu bahawa satu hari nanti Islam yang sebenar ditegakkan.

Anonymous said...

Ya Allah,,, hebatnya fitnah blogger ni lemparkan... 1 fmily aku skong bn,, tp diorg ttap hormat dn dngar ceramah Ustaz Azhar Idrus... jgn typical minded sgt jdikan prbezaan politik 2 punca kita menolak agama yg dsampaikan dr pnyokong politik lain... politik bkn agama... yg slah ttp slah dn yg btul ttap btul.. jgn tlampau taksub smpai kita mghina para alim ulama... last word from me... bodo r mung, dh jahil agama x bljr, tp maki plop guru agama,, lembu ag bgus dr mung...

hackered som said...

boleh blah laaa blog nih..

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

kalau dah ustaz jenis pemaki hamun, apa pun tak guna; ilmu agama apa yg dia pakai smpai boleh maki hamun sesuka hati dia? nabi mana ajar? cuba cerita sikit nabi mana yg ajar ustaz ni memaki hamun dalam ceramah? :)

Anonymous said...

tetap gak ko nk menang kn..punye la byk nasihat org bg, 1 pn xmsuk kt otak ko.. kite xboleh jadi ulama, oleh itu sayangilah ulama yg ada supaya kita mendapat ganjaran dr ilmunya..

Anonymous said...

assalamualikum wbt. whai manusia yg juga hamba Allah yg terlampau hina & kerdil yg juga pemilik blog ini,. ang tu dh alim sgt ke nk kata hadis2 yg ustaz bawak tu salah? ang mmg penghafaz 30 juzuk eh? knp x ang je yg p bdakwah? aduhai. mnusia klau dh tlmpau obses ngn politik ni la hasilnya. sesedap mulut ang je nk ckp ustaz tu pemaki hamun. btw gmbr2 yg org tdoq tu bkn tmpt ustaz azhar mngjr @ time tu mse rehat.. lgpun ustaz azhar byk mngjr kt msjd2 surau2. mngjr org xknl tmpt & siapa. sdrlah mnusia ang tu ptut msuk fardu ain drjh 1 balik ar. oh ye one more thing, dgr la crmh ustaz azhar dgn telinga yg positif, bkn NEGATIF awang eh! semoga Allah merahmati mu whai pemilik blog TUNFAISAL. aminnnn.......

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

laa, x alim pun boleh jawab soalan ni - sila jawab :) - ilmu agama apa yg dia pakai smpai boleh maki hamun sesuka hati dia? nabi mana ajar? cuba cerita sikit nabi mana yg ajar ustaz ni memaki hamun dalam ceramah? :)

Anonymous said...

assalamualaikum,gambo ustaz azhar tu hnyo gmbo posing jah..mung ni namo sjo islam,tp dop pom,taw dok ngutuk ko ore jah..jange dok fitnah hok buke2 klu xdop bukti kukuh..-hambo ALLAH

Anonymous said...

KEPADA TUN FAISAL :).
sedangkan dalam Al-quran ade mnyatakan "bodoh,celaka",takkan ustaz nak sembunyikn ayat 2h,so,dia sampaikanlh.nk thu ayat mne??
aq bknyer ulamak,ustaz jauhkan lg..
jd,tanyalah sendiri ustaz Azhar Idrus.Al-quran itu kalamuallah.kata-kata Allah.jadi semua kata-kata itu bnar blaka.kata biar terasa~~~

Anonymous said...

laa, x alim pun boleh jawab soalan ni - sila jawab :) - ilmu agama apa yg kau pakai smpai boleh mengutuk,mengumpat,menfitnah sesuka hati org? nabi mana ajar? cuba cerita sikit nabi mana yg ajar boleh mengutuk,mengumpat,menfitnah org? :)
sedarlah sikit,imu akhirat kau bknyer banyk sgt.aq nk tnyer,cbe ko translate doa iftitah?ko boleh?
dgarlh dhulu whai tuan akan ceramah BELIAU.

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

heh3 jenis kultus penyembah Tuhan mencarut memang macam tu. Inilah akibat bila dipimpin ulamak suu', ulamak jahat yangs esat dan menyesatkan. dapat pula ustaz pemaki hamun. Islam jenis apa ni? Ini belum masuk bab sokong murtad dan negara sosialis..

Anonymous said...

assalamualaikum,mung jgn duk jd tali barut bleh dop..mung nk lwn hukum ALLAH mende..drp mung dok post hok2 maki hamun sesamo ISLAM,lebih bek mung tegakke amar makruf nahi mungkar..klu mung x suko ko ustaz pom,ado ore laen kisoh ko..lantok mung la..ore nok wat kebaikan ni keno ado nawaitu ikhlas krn ALLAH Taala bukenyo krno nok pangkat,harto,populariti,politik smato2..ore hok deki srupo mung ni ALLAH xredho..moga2 ALLAH buko hati nge pikire mung tu hok mno benar&hok mno sloh..

Anonymous said...

PELIK BIN AJAIB..
USTAZ SYOK SENDIRI, MINAT DUNIA MENGATASI ILMU YANG DIPEROLEHINYA.

SUKA MENGATA ORANG, KENA TERIMA HAKIKAT JIKA ORANG LAIN MENGATA KITA...betul ke ostad?

hee.. hee... hee...

Anonymous said...

puak2 sekular lah ni,
malam ni kat 'situ' ade konsert.
dkat 'situ' pulak ad kuliah.
emmm~~yg mne yer yg sokong murtad??
yg mne yer yg lawan hukum Tuhan??

Anonymous said...

aku rasa mu ni bodoh lah faisal. Aku rasa spesis macam mu ni lah yang membuat orang semakin jauh dari umno. Ustaz ni memang peminat motor dan tak salah pun kalau dia nak miliki motor yang sama. Sekurang-kurangnya dia dpt hasil dari yang betul. Tapi kalau mu lah faisal yang pakai motor ni, memang aku report polis sebab mu menyamun duit orang.. Ramai orang kenal mu lah faisal, Kuat benor menipu duit orang. bagi laporan cuma berlandaskan cari makan. ish! getik lah aku bila nak komen fasal hang. sebab aku kenal sangat hang faisal.

Anonymous said...

adehhh udah2 ler buat dosa TUN Faisial.

Anonymous said...

salam.. Untung ada title ustaz..Semua orang bela..Nasihat kepada puok2 ustaz...jagalah title tu baik2...jgn timbulkan fitnah...jgn guna title nak cari glamer..Orang boleh nilai penampilan kita dan mentafsirkannya..jagn salah kan si pentafsir..salahkan diri sendiri..kenapa orang nilai dan tafsir kita sebegitu..wassalam
(orang kemehe)

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

Lain kali jangan suka maki hamun orang lain; klu nak jd ustaz buat perangai ustaz; ramai dah tengok kelayakan akademik ustaz ni untuk membuat penilaian sendiri

Anonymous said...

salam...uai ni ramai pengikut, silap2 ramai dr nik aziz lg(ustad youtube). kupasan tentang hukum-hakam memang bagus tp bila dah berat kat sebelah pihak je, dia dah jadi "bias". dah jadi kebiasaan ustad pas, bila ada isu yang tak memihak mulalah selak kitab2 cari juga nas2 yg blh memihak kat diaorang.ulama pewaris nabi bukannya nabi. jangan kita ikut buta tuli, kalau rasa ada yang tak kena berbaliklah kita kepada sirah nabi kerana hanya nabi Muhammad s.a w sahaja ikutan kita dan Al-Quran pedomannya. jangan jadi pengikut ustad yang sesat. kelak dahlah sesat di dunia, di akhirat lagilah sesat. janganlah kita jadi pemuja manusia wahai saudaraku.

Anonymous said...

kaum islam pecah belah gaduh sesama sendiri, kaum lain bersatu padu gelakkan kita.....

.Gory. said...

Yes, at one point, mungkin juga dia mampu, tak kisahlah datang dari mana sumber dia, kita sangka baik jela.

Tapi yang hangpa dok kondem kata pasal tidor tak dengar ceramah awat? Memang depa tu bukan tidur time ceramah Ustaz Azhar, itu time Kongres PAS apa benda entah dekat Penang haritu. Tak ada pun tuan blog kata tidur pasal dengar ceramah ustaz azhar. Nah, now dua dua pun dah fitnah. Nak kata orang memfitnah, sendiri terfitnah.

Elok kita sangka baik je sesama Islam.

Anonymous said...

bodoh punya Tun Faisal, bapak kau mesti tak ajar ko dari kecik, pastu bila ko dah besar, bapak ko mesti menyesal sebab apa tak didik ko dari kecik. binatang pon tau lagi berfikir aku rasa, keje nak cari salah orang. jenis pendengki, bodoh.

Anonymous said...

PATUT LAH PON, LEPAS TGK STATUS BLOGGER BODOH NI, DIA KEJE UNDER UMNO. PATUT LAH PON PERANGAI MACAM BERUK UMNO, HAHAHA. NO WONDER LA POST ARTIKEL MACAM ORANG TAKDE OTAK. BYK SANGAT BACA UTUSAN DGN TGK BULETIN UTAMA BLOGGER NI. KELDAI LAGI PANDAI.

Anonymous said...

sedih aku tengok blogger dan komen yang mengarut2 nih.

dan yang setuju membuta tuli lagi mnyedihkan.

masing2 p duk diam2 balik cek hati cek iman.

moga ditunjukkan yang benar tu benar

*jgn duk sibok bukak aib orang sampai aib sendiri tersingkap tak sedar

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

ha3 kan terbukti - ikut ustaz pemaki hamun & sembah tuhan mencarut jadi mcm yg dok maki hamun kat komen atas tu :) kata belajar dgn ustaz ustaz ni, patutnya perangai jadi lebih baik; lebih sabar - ni perangai mcm kena rasuk syaitan. ni mesti salah ustaz yang korang ikut. Atau pun yg maki hamun ni tersalah sembah; yg mencarut ni bukan Allah; yg mencarut ni setan; mgkin geng2 yg maki hamun kat atas tu sembah setan :)

Nik Zulhilmi said...

bertaubatlah tun faisal..pintu taubat sentiasa terbuka untuk hamba Allah...ulamak jgn dihina!!!
nk condemn org pn tgk r diri sndiri dulu.kamu ade tiket syurga ke tun faisal?..blaja agama dulu baru boleh kondem orang

Anonymous said...

lebih baik memaki hamun dari mmbuat fitnah..

Anonymous said...

mung ni kalo bodog la ngaji...ni dop,bodo pah2 g tunjuk plop bodo...2xbodo...wakaka

Anonymous said...

Bodoh tak bertempat kau ni

Anonymous said...

umno ke pas ke..dap ke pkr ke..kiblat time solat tetap sama..xtau le kalu ada yang menuju putrajaya kiblatnya..solat minta dapat rampas putrajaya..solat minta menang election..solat minta bala menimpa org lain, kalu pas buat bagus, kita sokong,..kalu dia kerja memaki hamun..jgn kita puji..sama dgn bn..dia buat bagus syukur...dia wat x betul..jgn undi calon bn nanti...tp seeloknya bg la calon yang mewakili partii tu org islam yang terbukti kebaikan, keikhlasan..bukan mcm mat sabu..seeloknya jgn kasi bakar wat demo, rusuhan, citer baik2 pada penyokong..kalu wat benda yang baik2 lama2 org akan nampak...Islam dulu berkembang pun dlm masa setahun dua..setelah lebih 1400 tahun skr Islam telah berkembang di Barat dan China..Jgn ingat Melayu je Islam..Ramai Islam dalam kad pengenalan je..mudahan Malaysia akan aman damai sampai bila2..bagi Anwar Ibrahim mati dulu kot...DAP kerja bagus, Pas cerita bagus, PKR memang xde apa yang bagus..BN hancur disebabkan UMNO..rakyat tolak BN disebabkan UMNO...tu pun org UMNO x sedar2..GE nanti semenanjung PR pegang..ntah2 Sabah Swk BN pegang pastu kuar Malaysia...Biar duit minyak, balak, sawit, pakai untuk Sabah Swk je..selama ni pun byk duit Swk mengalir g Federal kasi majukan Semenanjung,,,tp xpernah ada yang bersyukur...tgk le pendapatan negeri masing2 tahun 2011...kelantan paling corot..pastu g merempat negeri org lain..nageri sendiri x kasi naik..pastu ceramah, cerita, berdemo...bila nak kerja...nabi dulu berceramah gak, berdakwah gak..tapi kerja gak kasi majukan mekah, madinah..

Anonymous said...

Dunia Sementara, Akhirat Kekal Abadi

Anonymous said...

dosa fitnah itu lebih dahsyat dpd membunuh..jangan kerana politik, anda sanggup memfitnah org lain...

penulisan anda mencerminkan peribadi anda..

semoga Allah memberikan hidayah utk anda...moga dibukakan hati anda untuk melihat kbnrn....

wallahua'lam...

Anonymous said...

hik2.. lawak la tun faisal nie.. tun, harap pindah keluar dari malaysia cepat yer.. sy xnk kena tempias bala yang Allah turunkan pada anda..

Bye :)

Anonymous said...

Hang ni memang anak didik papa gomo! VANGANG!

bunbinban said...

agak2 la faisal nak ngata org. Gua campur dgn org umno dr kecik, lu pun belum lahir lagi. Lu bole berlagak lu betul tapi jauh di hati lu, lu tau lu salah. Betul tak?. Lu jgn jadikan seruan syaitan sebagai panduan dlm hidup lu. Kalau ustaz atau ustazah dr umno maki hamun lu takde lak komen apa2. TGNA kena maki hamun dek ustaz2 dr umno lu leh lak senyum. Napa lu tak nasihat je ustaz2 dr umno supaya bersopan?. Sbb lu munafik. Lu jgn mcm2 la faisal. Gua takut nnt parti lu terbarai sbb ramai gak org dr parti lu suka dgn UAI, nnt lu beria-ia benor ngata UAI, ramai yg jadi makin sayang kat UAI...hahaha...tak yah la cerita pasal cara nak berdakwah, lu pas meeting nnt, lu pegi mana?. Mlm kemarin lu lepak mana?. Gua tanya je. hahaha...

Muhammad Ashraf bin Misran said...

kalau orang suka baca quran dan cek terjemahan dan tafsirannya, orang tu akan jumpa perkataan bodoh dalam quran...

kalau tak jumpa perkataan 'bodoh' maknanya tak rajin baca quran le tu... puak ni la puak "bodoh tapi tak tahu"...

Muhammad Ashraf bin Misran said...

tun faisal.... dalam quran ada sebut bodoh... tk jumpa ke? ke tak baca? haha..

Muhammad Ashraf bin Misran said...

biasa la... kalau kita benci dgn orang, mula2 kita cari salah dalam ilmu dan kefahaman orang tu... kalau tak jumpa, kita salahkan cara orang tu plak.

Ustaz cakap molek2 kita tak layan... ustaz cakap kasar2 kita kata "ni bukan ustaz" pulak.

Tak gheti layan puak gini...

menimba ilmu said...

Susah betul nak deal dgn orang tak reti agama mcm tunfaisal ni. Quran tuh pun kau tak habis kaji sibuk nak mengutuk orang. CELAKALAH ORANG YANG TIDAK SUKA KEPADA ULAMA'. Kawan-kawan, doakan supaya tunfaisal ni diberi kesedaran okay. Tak guna nk mrh org tak reti bahasa ni. Wslm

fidel castro said...

kalau lu anak jantan lu face to face aja dengan ustaz azhar. hentamlah cukup cukup dan lu tunggu apa pula jawapan Ustaz Azhar pula. ADA BERANI

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

sori la beb, kalau u ingat jadi ustaz je or gelar diri ustaz je dah boleh maki hamun - itu saya tak boleh terima. kedua - u ingat apa, ustaz ni maksum ke smpai tak boleh ditegur? :) mana belajar ni?

Anonymous said...

imam shafiee penah berkata:

"aku boleh berdebat dengan 10 orang yang berilmu namun aku tidak boleh berhujah dengan seorang yang jahil.."

senyum dan tak perlu kata apa-apa...Allah mengetahui setiap isi hati manusia.. :)

Anonymous said...

subahanallah.teruknya fitnah ni.
harap dimakbul doa2 dr pembaca yg tau menilai post ini.

Anonymous said...

Faisal ni dah terlalu taksub sangat dgn BN, coz BN akan cover dia masa kat dunia ni...tapi sapa nak cover ko kat akhirat nanti atas segala fitnah ko ni faisal...kesian nengok ko ni, udah udah la tu jadi balaci

Anonymous said...

aku ni penyokong BN dari dulu lagi, tapi cara ko ni Faisal, buat aku meluat, peduli la ngan org punye harta, mcm la org BN tak de yg kaya raya so apa nak heran, dia punye pasal la, kalau lah BN menang aku amat suka, tapi kalau BN kalah kali ni, kemungkinan kerana doa2 orang yg ko fitnah ini, jaga parti sendiri, jangan sibuk hal org lain..

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

Laa kan dah cakap, kalau maki hamun - kita akan lawan dan tegur ustaz ni. jangan ingat bila jadi ustaz boleh maki hamun dan tak boleh ditegur. ustaz ni bukannya maksum pun. nak berdakwah buat cara berdakwah :)

Anonymous said...

BETUL TU FAISAL.
AKU TIDAK PERNAH JUMPA PARA SAHABAT NABI BERDAKWAH DENGAN CARA MEMAKI-HAMUN KETIKA BERDAKWAH.

PARA SAHABAT MENGGUNAKAN PENDEKATAN NASIHAT DAN MENJADIKAN DIRI SEBAGAI MODEL KEPADA PARA SAHABAT YANG LAIN.

Anonymous said...

Kenapalah Tun Faisal dok ulang cakap pasal maki hamun je ni,tak faham. Kalau tak puas hati pergi berjumpa berdepan dengan ustaz Azhar tu,beritahu berdepan untuk elakkan fitnah dan dosa sesama manusia tak gugur kalau sesama manusia tak maafkan,tak perlu ulang ayat yg sama, menunjukkan kedangkalan pemikiran, ilmu itu luas.

sokongUlama said...

otk org macam Tun Faisial ni mmg patut kene maki hamun pon...sbb Tun Faisial termasuk dlm "puak2 bodo" bak kata UAI....jem kreng dah die nih....wakakkaka

Najib Razak said...

Kalau la betul Ustaz Azhar Idrus ni beri terjemahan banyak salah, berlambak video dia boleh dijadikan rujukan untuk membuktikan dia salah. Kalau betul khabar angin mengatakan dia terjemah ayat Al-Quran salah, kenapa JAKIM, JAIS atau mana-mana badan agama negara menahan beliau? Fikir dahulu sebelum fitnah.

Anonymous said...

Another typical post from keyboard warrior.

Anonymous said...

memang tade motif tol blogger yg "educated" neh... gmbr yg search kat google jeh neh pon nak wat issue.. then mngata caci.. tabur fitnah.. kalu nak mngata org len.. sile tgk care hidup pemimpin yg ko agung2 kan tu.. mane yg lagi selase? insaf la tun faisal.. kalu rasa islam tu pegangan ko.. insaf la.. skang neh.. ulama antara salah satu tmpt untk kite rujuk untk islam.. kalu da ngan ulama pon nak memfitnah.. Allah..

jihad_warrior said...

bongok..

jihad_warrior said...

bongok punye faisal..

jihad_warrior said...

bongok..

Anonymous said...

gila keji blog ni..
kau sempurnakan dulu akhlak kau baru
tegur org b.o.d.o.h..
malaysian idiot.orang islam tapi nak kondem sesama orang islam...
so pathetic.jilat la bon*** najib ngan big mama ko tu.nt kat akhirat jgn lupa cari dorang mintak perlindungan.

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

kalau betul la ustaz ni betul, apasal yang ada kat sini dok maki hamun? nampak sgt guru tak betui :) sbb tu kita persoalkan - sejak bila nabi saw ajar, berdakwah cara maki hamun? ce jawab sikit :)

SaNy said...

Salam sahabat semuslim..
kalau saudara persoalkan bahawa sejak bila Nabi SAW ajar berdakwah secara maki - hamun. kenap dalam Al-Quran Allah SWT menggunkan bahsa seperti CELEKALAH? ini kerana untuk peringatan. begitu jugak dengan UAI yg ingin memberi peringatan keras kepada orang yg melakukan salah?

SOALAN saya kepada saudara...
pernahkah Nabi SAW mengajar kita MENOLAK HUKUM ALLAH SWT?

adakah saudara baca dan fahami maksud ayat-ayat di bawah ini sebelum ini?

[59]
Wahai orang-orang yang beriman, taatlah kamu kepada Allah dan taatlah kamu kepada Rasulullah dan kepada “Ulil-Amri” (orang-orang yang berkuasa) dari kalangan kamu. Kemudian jika kamu berbantah-bantah (berselisihan) dalam sesuatu perkara, maka hendaklah kamu mengembalikannya kepada (Kitab) Allah (Al-Quran) dan (Sunnah) RasulNya – jika kamu benar beriman kepada Allah dan hari akhirat. Yang demikian adalah lebih baik (bagi kamu), dan lebih elok pula kesudahannya.
[60]
Tidakkah engkau (hairan) melihat (wahai Muhammad) orang-orang (munafik) yang mendakwa bahawa mereka telah beriman kepada Al-Quran yang telah diturunkan kepadamu dan kepada (Kitab-kitab) yang telah diturunkan dahulu daripadamu? Mereka suka hendak berhakim kepada Taghut, padahal mereka telah diperintahkan supaya kufur ingkar kepada Taghut itu. Dan Syaitan pula sentiasa hendak menyesatkan mereka dengan kesesatan yang amat jauh.
[61]
Dan apabila dikatakan kepada mereka: “Marilah berhakim kepada hukum Al-Quran yang telah diturunkan oleh Allah dan kepada hukum Rasulullah,” nescaya engkau melihat orang-orang munafik itu berpaling serta menghalang (manusia) dengan bersungguh-sungguh daripada menghampirimu.
[62]
Maka bagaimana halnya apabila mereka ditimpa sesuatu kemalangan disebabkan (kesalahan) yang telah dibuat oleh tangan mereka sendiri, kemudian mereka datang kepadamu sambil bersumpah: “Demi Allah, kami tidak sekali-kali menghendaki melainkan kebaikan dan perdamaian (bagi kedua pihak yang berbalah)”.
[63]
Mereka itulah orang-orang yang diketahui oleh Allah akan apa yang ada dalam hati mereka, oleh itu berpalinglah engkau daripada mereka, dan nasihatilah mereka, serta katakanlah kepada mereka kata-kata yang boleh memberi kesan pada hati mereka.
[64]
Dan Kami tidak mengutus seseorang Rasul pun melainkan supaya ia ditaati dengan izin Allah. Dan kalaulah mereka ketika menganiaya diri mereka sendiri datang kepadamu (wahai Muhammad) lalu memohon ampun kepada Allah, dan Rasulullah juga memohon ampun untuk mereka, tentulah mereka mendapati Allah Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani.
[65]
Maka demi Tuhanmu (wahai Muhammad)! Mereka tidak disifatkan beriman sehingga mereka menjadikan engkau hakim dalam mana-mana perselisihan yang timbul di antara mereka, kemudian mereka pula tidak merasa di hati mereka sesuatu keberatan dari apa yang telah engkau hukumkan, dan mereka menerima keputusan itu dengan sepenuhnya.
[66]
Dan sesungguhnya kalau Kami wajibkan kepada mereka (dengan perintah): “Bunuhlah diri kamu sendiri, atau keluarlah dari tempat kediaman kamu”, nescaya mereka tidak akan melakukannya, kecuali sedikit di antara mereka. Dan sesungguhnya kalau mereka amalkan nasihat pengajaran (meliputi suruh dan tegah) yang telah diberikan kepada mereka, tentulah yang demikian itu lebih baik bagi mereka dan lebih meneguhkan (iman mereka).
[67]
Dan (setelah mereka berkeadaan demikian), tentulah Kami akan berikan kepada mereka – dari sisi Kami – pahala balasan yang amat besar;
[68]
Dan tentulah Kami pimpin mereka ke jalan yang lurus.

SURAH AN-NISAA AYAT 59-68

SaNy said...

adakah saudara hanya taat kepada “Ulil-Amri" saja kah? apakah saudara pun stuju HUKUM HUDUD tidak di laksanakan? jadi taatkah anda pada Allah Dan RasulNya?

http://silentpreach.blogspot.com/2010/09/pengetahuan-asas-tantang-hukum-jenayah.html
ni link bagi pengertian hukum hudud dan dalil-dalilnya..

jika artis-artis di Malaysia ini saudara kagumi dengan keUMNOan mereka, tetapi manusia yang berpesan kepada kebaikan saudara cemuh dalam blog ini. apakah dunia yang saudara idamkan? sy bercakap sebagai seorang Islam dan bukan melalui mana2 parti politik kerana sy tidak stuju dgn demokrasi ciptaan yahudi yang memecah perintah umat Islam secara halus. tidakkah saudara-saudara sekalian nampak? Kononnya merdeka tapi JIWA nya masih dijajah yahudi? berjuanglah saudara bagi memiliki dunia dan carilah dunia seperti saudara mahu hidup seribu tahun, tapi ingat beza 1 hari di akhirat bersamaan 1000 tahun di dunia! SEMOGA ALLAH SWT MEMBERIKAN HIDAYAHNYA DAN MENYATUKAN HATI SEMUA UMAT ISLAM TERUTAMANYA DI MALAYSIA..
Jika umat islam di Malaysia tidak bersatu mungkin kita akan menerima nasib yang sama seperti negara-negara Islam yang lain. 1 demi 1 tumbang tersungkur di tangan yahudi.

WALAHU'ALAM..
akhir kata wasalam..

Anonymous said...

BIASA LA.. FAISAL
PAS oooo PAS
BIJAK PUTAR-BELIT ... PAS
SUKA MEMANIPULASIKAN AGAMA ... PAS
IDOLA MEREKA UMPAMA MALAIKAT ... PAS
SAYANG KAFIR DAP ... PAS
BENCI UMNO ISLAM ... PAS
BERKOKOK, EKOR PENUH TAHI ... PAS
MENCACI,MENCARUT,MEMFITNAH ... PAS
KEBAIKAN UMNO, DIKATAKAN JAHAT .. PAS
MENGHINA UMNO ISLAM ... PAS

PAS KINI, SUDAH TAKSUB MACAM PUAK-PUAK KHAWARIJ DI ZAMAN PARA SAHABAT NABI.

UMNO MEMPERJUANGKAN ISLAM
PAS HANYA PANDAI BERKOKOK TENTANG ISLAM

Anonymous said...

wahai orang-orang Islam
marilah kita bersatu-padu
dan mentaati pemerintah kini.

jika kita benar-benar beriman kepada ALLAH dan RASULnya

Anonymous said...

Allo tunFaisial...aku nak tau la....tunjukkan tang mana yang ko kata UAI maki hamun tuh??...byk entry kat Youtube aku x penah dgr utz maki hamun pon....cuba ko tunjukkan sket...nk tau gak tahap lembu mana ko ni smpi kate utz maki hamun....hohoho...tunjuk2...

Anonymous said...

Blog anda sampah. Jgn la suka2 nk fitnah, kalau ianya betol berhadapan dgn UStaz Azhar Idrus terus dan persoalkan 1 by 1. Ini macam pondan, tidak ada maruah, menuduh dgn melulu. Malu la sikit, dah besar berjanggut tapi akal setaraf kaki. Lidah lebih tajam dari pedang, jadi gunalah dgn sebaiknya, kelak neraka jawabnya.sekian

Anonymous said...

bodo tun faisal ni.. main fitnah2 je.. bodo benang.. bongok.. aku xde la sokong pas, tp ni xde kene mngene ngn politik.. bile mase la plak UAI dok maki hamun.. try la ckp dpan2, post kt wall fb die ke, tgk kalo ade berani.. die mngajar, ilmu agama yg xpsti ko ade ke x atleast basic tok sume 2.. malu plak ade fellow BN supporter mcm ko.. bodo!

Anonymous said...

btul tu..cuba bgtau tang mana yang ust azhar maki hamun dlm cramah dia..ke maki hamun tu kena atas batas hidung sendiri :)

erm satu lagi..nabi pun tak ajar umatnya sebarkan fitnah kn..cuba cite skit nabi mana yg ajar tuan faisal ni sebar2 fitnah ye?

Anonymous said...

BUANG MASE AKU JE BACE BLOG NI..
ORG YG BUTA HATI JE X TAU MENILAI MANE BAIK BURUK.ALLAH PELIHARA ORG YG DIFITNAH..

Bhai_10 said...

biorla depa nie.. esok mapus keras baru tahu bila kena soal dgn malaikat.. haa waktu tuh ultraman pun xleh tlong kamu...kahkahkah

Anonymous said...

Puak2 tun faisal bangang....pegi la bukak youtube dgar cramah dia..kot2 lpas ni dapat hidayah...

Anonymous said...

naik motor besar haramke?? tido masa ceramah, haramke??? fitnah tu yang haram! taubatlah...

Anonymous said...

DASYAT BETUL FITNAH2 YG DI LEMPARKAN KPD USTAZ AZHAR IDRUS...KEMBALI LAA KEPADA AJARAN AGAMA ISLAM

jihad_warrior said...

base jnis dk reti nk nilai mne baik ng buruk nilah jd..dlu mse kcik2 xmboh g ngaji agame byok2...beso2 mula lah nk jd jahil dk tau mane pale ekor...main ckp je..

Anonymous said...

Pandai pulak PAS ni citer pasal hudud.. bukan dah tukar negara berkebajikan ker?? bukan hudud tuh DIKATAKAN tidak terdapat dalam QURAN?? ni tibe2 ckp pasal hudud.. nanti kena pecat macam Hasan Ali sebab bangkang prinsip parti yang semakin MELALANG..

de_kerinchi said...

Rasulullah menjelaskan, tatkala ditanya oleh seorang sahabat, "Wahai Rasulullah, apakah itu ghibah?" Lalu jawab Baginda, "Menyebut sesuatu yang tidak disukai oleh saudaramu di belakangnya!" Kemudian Baginda ditanya lagi, "Bagaimana sekiranya apa yang disebutkan ltu benar?" jawab Baginda, "Kalau sekiranya apa yang disebutkan itu benar, maka itulah ghibah, tetapi jika sekiranya perkara itu tidak benar, maka engkau telah melakukan buhtan (pembohongan besar)." (Hadis riwayat Muslim, Abu Daud dan At-Tarmizi)

Anonymous said...

SaNy said...

Salam sahabat semuslim..
kalau saudara persoalkan bahawa sejak bila Nabi SAW ajar berdakwah secara maki - hamun. kenap dalam Al-Quran Allah SWT menggunkan bahsa seperti CELEKALAH? ini kerana untuk peringatan. begitu jugak dengan UAI yg ingin memberi peringatan keras kepada orang yg melakukan salah?

SOALAN saya kepada saudara...
pernahkah Nabi SAW mengajar kita MENOLAK HUKUM ALLAH SWT?


JAWAPAN:
ko ni cakap sape ni? ko kutuk haji hadi ek.. ko kutuk pas kan?? sebab sekarang ni PAS pon dah tolak hukum ALLAH..
p/s: kata dulang paku sepih.. cakap orang die yang lebih.. aku report kat MT PAS bia kena pecat keahlian kerana membangkang prinsip parti.. haha

PAS sekarang macam xde maruah langsung.. PAS jauh lebih bermaruah dan teguh berjuang atas prinsip sendiri.. berbanding sekarang, nampak seperti terlalu gile kuase sampai sanggup jadi macam lembu dicucuk kat hidung..

Anonymous said...

bangsat punyer org...ustaz yg bagi ilmu pun nak ko maki hamun...tak selamatlah kau dunia akhirat...kau pun sama dgn umporno..suke fitnah..pastu dapat beli cincin...rm 24 juta..kumpul dari kecik..semoga kau akan dapat hidayah dari yg esa...biaqpilah org tue nk buat apa..ado dio kaco ekau ke?lawan ttp lawan...umno wuill be dead..u see ok

Anonymous said...

lawan tetap lawan...yg rm 250 juta beli kondo takde pulak ko bising..yg ustaz berikan ilmu allah yg ko bising...umnoporno will be dead..u see an wait...fuckk offf ;ah lu cibai lancau

halim said...

alif mim nun wau...alif tendang wau jawapnyeee....SARKISSS...kehhh...keehhhh

x yah lerrrr nk crite psal agama...pakaian kebanyakan pemimpin umno pun dah tak melambangkan orang beragama.....

rizab tanah melayu sapa yg gadai, skrang dh tinggal brape hektar?

pemilikan saham bumi lbeh krang 50billion sapa yg gadai?

tahun 80an dulu sape yg hina raja2 melayu.....aik tak x ingat...nyayok?

bank bumi dah ghaib kemana?....
bela melayu konon....cube crita sape yg paling kaye dimesia skrang..

last sekali....omno koko sama sakoto,omno kokokarooo.....

WANGmesia....boooleeeyyyyy

Anonymous said...

bertaubat lah anda

Anonymous said...

TOLONG HENTIKAN FITNAH & CERITA2 YG TIDAK BENAR TERHADAP USTAZ AZHAR IDRUS...FOKUS SAHAJA pada cerita2 & hal2 POLITIK yg BOLEH MENAMBAT HATI RAKYAT untuk TERUS MEMILIH UMNO & BARISAN NASIONAL..silap2 cerita pasal ustaz azhar yg kamu keluarkan akan menampakkan kelemahan UMNO & BN yg seterusnya akan membuatkan rakyat membenci UMNO & BN.

TOLONG HENTIKAN FITNAH & CERITA2 YG TIDAK BENAR TERHADAP USTAZ AZHAR IDRUS!!!

Sekian, terima kasih...

tun timah said...

ya Allah, peliharalah ustaz Azhar, aminn...

Popular Posts