Wednesday, January 4, 2012

Madrasah Salihiah: Mahfuz #kantoi menipu? #PenipuRakyat


Nota: Apa nak jadi dengan Pas ni? Tak habis-habis menipu. Kan dah kantoi lagi.....TERPANAS!! Info Terkini Yang Buat Pas Kedah Berak Hijau Lepas ni!!

Info selepas ni boleh menyebabkan Pas Kedah berak hijau.. Mahfuz terkincit dalam seluar.UNTUK MAKLUMAN TANAH TAPAK MADRASAH SALIHIAH, DIWAKAFKAN OLEH KETURUNAN HAJI SAADI berasal dari YAMAN, ANAKNYA HAJI JAAFAR (1830-1910) pernah MENJADI MUFTI KEPADA SULTAN KEDAH. NAMA SALIHIAH DIambil sempena nama salah seorang anak Haji Jaafar. Nama anak HAJI Jaafar yang seorang lagi SOFIAH diabadikan pada TAMAN SOFIAH JALAN KUALA KEDAH. 

Anak LELAKI kepada Haji Jaafar iaitu Haji Mohd Saad hasil perkahwinan Haji Jaafar dengan Siti HAWA pula pernah menjadi Guru Agama di Istana Sultan Kedah. dan sehinga kini waris berkenaan sudah masuk ke generasi ke 8, dan mereka semuanya sepakat untuk jihad pertahankan tanah wakaf khas ini.

Syed Razak Syed Zain dan Dato Lat Shariman adalah atara waris dari susur galur keturunan Saadi ini menerusi jurai perkahwinan. Setelah dibelek buku salasilah keluarga Saadi, Mahfuz Omar tak dak pun dalam senarai..bukan dia ni anak Mamak Penang kot mai dari Madras atau Kerala. Jadikan sejarah sebagai panduan, bukan nafsu sebagai ikutan.

Baca artikel penuh di blog Kedah Ke KLNo comments:

Popular Posts