Sunday, March 27, 2011

Ketika budak2 PR mempertahankan Lelaki Y..






Ketika budak-budak PR, AMK, Dewan Pemuda Pas dan Dapsy sibuk menganjurkan demonstrasi dan mempertahankan Lelaki Y dan pelakon video porno yang menyerupai Anwar Ibrahim, Pemuda BN di bawah kepimpinan YB Hj Khairy Jamaluddin telah berjaya membantu ribuan anak muda, lelaki dan wanita mendapat pekerjaan dan meningkatkan pendapatan melalui tawaran pekerjaan baru.

Dikatakan ia memberi manfaat kepada lebih 300,000 orang anak muda Malaysia. Sebanyak 243,000 kerja dipohon melalui pendaftaran online. Latarbelakang pemohon adalah seperti berikut - SIJIL-12%, SPM-20%, DIPLOMA 27%, IJAZAH 37%, MASTER 4%. Peringkat Umur Pemohon yang mendapat manfaat adalah: 20-24=48%, 25-29=37%, 30-34=8%, 35-40=4%; 41=2%.

Manisnya peristiwa bersejarah masa depan anak muda Malaysia ini diperjuangkan di Rumah UMNO!

TAHNIAH PEMUDA UMNO dan PEMUDA BN!


TREMENDOUS RESPONSE TO BN YOUTH'S CAREER CARNIVAL

Bernama

KUALA LUMPUR, March 27 (Bernama) -- Some 300,000 people visited the career carnival organised by the Barisan Nasional Youth, surpassing the initial target of 50,000 people, BN Youth chairman Khairy Jamaludin said.

The huge turnout was a reflection of the many economic opportunities available in the country, he added.

"Many them are not unemployed, some are still studying in universities while others are already working but keen on looking for a better job.

"Today, they came to know that economic opportunities are in abundance in our country," he told reporters at the career carnival''s venue at Putra World Trade Centre, here.

Khairy, who is Umno Youth chief, said the movement planned to expand the carnival nationwide if it was indeed helpful in finding jobs for the youths.

-- MORE

CARNIVAL-BN 2 (LAST) KUALA LUMPUR

"There have been requests from friends in the north, east and south of peninsular, and in Sabah and Sarawak, asking this carnival to be held in their areas," he said.

Among activities in the carnival, which started on Friday and ended today, were workshops on how to prepare resume and how to face interviews.

A total 650 companies and government agencies took part in the carnival.

-- BERNAMA
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

schumaka said...

Bro, setakat buat fair dah macam kerja budak-budak. Kerja korang patut carik penyelesaian masalah pengangguran. Letih aku tengok korang ni... aku berbelas tahun cari kerja tetap tak dapat-dapat. Apa korang tau?
Nak bela biar betul-betul, setakat glamour tulis dalam paper nak buat apa. Kalau korang tolong aku dulu lagi, konpem aku pangkah dacing karat tu.

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

mmg la x dpt; apasal x pergi fair semalam? jgn memilih sgt kerja ni, grab apa yg ada dulu thn naik satu tangga demi anak tangga. myanmar pun boleh hidup kat negara ni tanpa IC, DEB, Tekun, etc, takkan Melayu x boleh hidup beb? jgn bikin Melayu malu beb

Pedang Bertuah said...

Dear Schumaka,
Job fair tu nak atasi pengangguran lah, temukan majikan dengan potential staff.
Negara maju pun ada masalah pengangguran, bukan masalah di Malaysia saja.
So, kita pelan-pelan kayuh lah, mana boleh selesaikan semua masalah secara serentak, sedikit demi sedikitlah tapi ada progress.
Tapi, my sympathy belum dapat cari keje tetap so called berbelas tahun cari. Maybe cari di tempat yang salah atau kaedah yang salah kot?

Popular Posts