Sunday, June 13, 2010

Rally 1Malaysia - Satu Misi, Satu Hati, Satu Pemuda, Satu Malaysia menentang kezaliman Israel

Malaysia Akan Usul Sidang Khas PBB Kecam Keganasan Rejim Zionis - Najib

KUALA LUMPUR, 12 Jun (Bernama) -- Malaysia akan meminta persetujuan negara-negara yang sependapat menentang kezaliman rejim Zionis untuk mengadakan sidang khas Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) September depan, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Perdana Menteri berkata beliau akan meminta Wakil Tetap Malaysia ke PBB Datuk Hamidon Ali mengadakan perjumpaan dengan Setiausaha Agung PBB Ban Ki-Moon untuk menyatakan bahawa Malaysia adalah antara negara yang akan mengusulkan perkara ini.

"Saya juga akan berhubung dengan negara anggota OIC, NAM dan negara-negara lain yang maju tetapi sependapat dengan kita 'like minded country' supaya mereka juga akan bersama-sama bersetuju supaya satu sidang khas PBB lakukan bulan September ini," katanya ketika melancarkan program Rally 1Malaysia di Stadium Putra Bukit Jalil di sini.

Najib sebelum ini telah membentangkan usul di Dewan Rakyat bagi mengutuk serangan kejam tentera rejim Israel ke atas konvoi kapal Freedom Flotilla yang membawa bantuan kemanusiaan ke Gaza.

Program Rally 1Malaysia itu yang dianjurkan Pemuda Barisan Nasional (BN) menghimpunkan suara belia 1Malaysia merentasi agama dan kaum bagi menentang kekejaman rejim Zionis Israel di samping menyatakan sokongan terhadap rakyat Palestin. Ia juga bertujuan memperjelaskan dasar kerajaan dan mendapatkan maklum balas rakyat terhadap pelaksanaannya.

Serentak dengan itu, Perdana Menteri turut melancarkan Program Jelajah 1Malaysia (JOM) iaitu program turun padang bagi mendekati masyarakat di seluruh negara termasuk di Sabah dan Sarawak.

Dalam ucapannya juga, Najib berkata kerajaan akan memberi perhatian dan bantuan kepada belia yang mempunyai potensi besar untuk berjaya tanpa mengira kuota khas.

"Kita akan bantu para pemuda dan belia yang berpotensi untuk berjaya kerana mereka mempunyai daya saing dan ada daya juang serta berani melangkah ke hadapan dan membuat perubahan... pemuda yang berpotensi untuk jadi domestik, regional dan international global champion.

"Saya nak kenal pasti di kalangan pemuda dan wanita siapa yang mempunyai kesanggupan untuk berjaya dan berubah dan menjadi jaguh dunia. Kerajaan akan bantu untuk capai... inilah intipati pada falsafah kita," katanya.

Turut hadir pada program yang bertemakan "1Misi, 1Hati, 1Pemuda, 1Malaysia" itu ialah Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Sempena pelancaran itu, Perikatan Keamanan Rakyat Malaysia (Aman Malaysia) mengadakan pameran "Selamatkan Palestin" di Stadium Putra Bukit Jalil yang memberi maklumat kepada orang ramai mengenai sejarah kependudukan bumi Palestin serta gambar yang memaparkan pencerobohan dan kekejaman regim zionis.

Pengerusi Aman Malaysia Datuk Ahmad Zaki Zahid berkata pameran itu akan dipindahkan ke KL Sentral minggu depan sebelum bergerak ke destinasi lain di seluruh negara.

Beliau juga berkata kempen "SMS Untuk Gaza" yang dilancarkan oleh Aman Malaysia minggu lepas telah berjaya mendapat 40,000 pesanan di mana kutipan daripada penghantaran SMS akan disalurkan ke Gaza menerusi Kementerian Luar.

Beliau berkata rakyat Malaysia boleh menyatakan sokongan kepada rakyat Palestin menerusi SMS dengan manaip GAZA dan hantar kepada 32928 di mana setiap penghantaran akan dikenakan caj 50 sen oleh syarikat komunikasi.

-- BERNAMA


* Gambar - ehsan Darul Ehsan Today

2 comments:

Abu Faiq said...

Salam,

1 Dtuk Hamidon Ali kena trlbih dulu mruntuh tembok para penguasa 'duit Yahudi' di Wall Street, kmudian brjumpa pula para pelobi lsrael yg ada di sluruh pnjuru lembaga2 PBB, utk mreka mmberi lampu hijau kpd Obama [yg mreka subsidise itu] agar dia ada hujah mnggesa Maj. Kselamtan bhawa M'sia ada usul yg layak didngar oleh prsidangan bagi mmbawa lsrael ke ICJ atau ICC. Boleh? Jika tidak, habis & sirna begitu saja crita mmbawa lsrael ke ICJ atau ICC di Stadium Bt Jalil. Ada 'like minded contry' lslam slain Turki?

2 Niat baik & simpati, skalipun dimklumi sjak awal tdak akan mampu mringankan pndritaan rkyat Plestin djadikan ksempatan utk gimik & political milage. Ksengsaraan rakyat Palestin djadikan alat.

3 Tlah berpuluh2 resolusi PBB sjak 60 th dulu, tdak satupun lsrael perduli, & akan trus bgitu slagi lsrael tahu smua negri2 umat lslam brgantung hidup kdp AS. Hnya ahli politk Muslim yg naif & tdak blajar sjarah hubungan PBB-AS-lsrael saja msih brgantung harap kpd PBB mneyelsaikan isu Palestin. Ben Gurion lepas. Moshe Dayan lepas. Menachim Begin lepas. Areal Sharon juga lepas. Walhal mreka lebih jijik & buas drp Netanyahu.

4 Knapa tidak di'rally'kan para penguasa & mnteri2 prtahanan negri2
umat lslam; pling kurang brtindak mngambil blik smua bahan bntuan yg drampas lsrael. Malangnya, smuanya gugup, gementar. Lalu bungkem.

5 Dan yg paling benar, BERSATU mndirikan Daulah Khilafah. Hanya itu kuasaan & kkuatan umat lslam yg dpat & mampu mmbela kkmuliaan & khormatan umat lslam sjagat; mmlihara kdaulatan tanah2 ngeri umat lslam, trmasuk mmbebaskan Plestin ktika brdepan dgn sluruh kkuatan & pradaban AS-Barat-Kristian-PBB yg mndukung kwujudan lsrael.

Wallahu a'lam.

hafszach said...

SEJARAH TELAH MEMBUKTIKAN BAHAWA UMNO BERSEKONGKOL DGN YAHUDI SEJAK ZAMAN SEBELUM KEMERDEKAAN NEGARA LAGI...

Bila UMNO kata mereka yg memperjuangkan kemerdekaan tanah air kita ini.. maka hampir 80% golongan muda dan golongan cerdik pandai dari kalangan bangsa melayu akan bangun berdiri meminta bukti serta fakta yg kukuh siapa dia manusia2 dlm UMNO yg mempertahanankan tanah air kita dahulu..


Orang UMNO mana yg mengangkat senjata menentang penjajah..?? orang UMNO mana yg terpaksa melarikan diri ke dlm hutan dgn meninggalkan anak isteri / suami semata2 kerana diburu oleh tentera2 british kerana dituduh sbg komunis dan gerakan2 berhaluan kiri..

Tun Mahathir dan Tunku Bedol Raman Kat mana masa tu..?? dibawah naungan British bukan..?? menjadi anak emas Britishkan..!!


Knp para pemimpin melayu yg menentang British ditangkap di bawah ISA, dibunuh dan diburu sehingga ke dlm hutan..?? siapa yg menjadi dalang dan tali barut British serta pemberi maklumat risikan kpd pihak British tentang gerakan2 pejuang melayu tersebut sehinggakan mereka semua dijejaki dan ditangkap oleh british... ??


Golongan yg menjadi Baruah British inilah yg pada waktu dan ketika ini dgn tidak berasa segan silu mengatakan bahawa mereka semualah yg berjuang menuntut kemerdekaan..


Wahai sekalian Mahluk UMNO kalau kalian semua bodoh jangan pula cuba nak memperbodohkan org lain terlebih2 lagi golongan generasi muda melayu..


Semua org tahu yg UMNO ini dululah yg menjadi kakitangan serta mata telinga British dan bekerja dgn kerajaan British untuk mentadbir Malaya.. huhu.. kalau dgn Puak2 tak berpelajaran serta sengal bolehlah nak temberang... .


Semua org tahu bahawasanya,Orang2 UMNO nilah dahulunya yg mengampu pihak British serta menghasut serta merendah2kan org melayu dgn hasutan yang cukup popular pada masa itu..
" Macam mana org melayu nak perintah negara sendiri kalau nak buat Jarum sebatang pun tak tahu "

Justeru itu UMNO dgn redha menerima pakai Perlembagaan Negara ciptaan Sir Load Reid ( seorang Yahudi ) hingga ke hari ini dan membakulsampahkan hukum Allah.. - bukti nyata UMNO bersekongkol dgn musuh Allah yang nyata..

Ketika British memperkenalkan konsep " Jus Soli " iaitu menerima dan mengiktiraf semua bangsa yg berada di Malaya ketika itu sebagai warga negara malaysia ( cina dan india ). Siapakah yg bersetuju dgn agenda yahudi tersebut..?? bukankah tangan2 UMNO yang menyambutnya dgn redha..?? walaupun ketika itu semua ulama` yg bercita-cita mendirikan daulah islamiah dalam negara kita menentang agenda Yahudi tersebut..?? Apakah UMNo masih nak menafikan segala kedurjanaan mereka ketika itu..

Tunggulah di makamah Allah dipadang Mahsyar nanti dan saksikan lah bagaimana Allah membentangkan segala2nya berhubung tentang peranan UMNO bersama2 Yahudi dan Nasara bersepakat merencanakan penubuhan negara proxy yahudi di Malaysia ini.

Kami merayu kepada sekelian Penyokong serta Ahli UMNO yang kononnya drpd golongan cerdik pandai melayu, silalah Tuan2 dan Puan2 senaraikan beberapa nama2 Para pejuang UMNO yg telah ditangkap serta dipenjara oleh pihak British dan telah menggadaikan nyawa mereka demi mempertahankan kesucian Agama dan Maruah bangsa Melayu..

Sila nafikan bahawa org yang merangka serta menulis Perlembagaan Negara Malaysia ( Sir Load Reid ) Bukan seorang Yahudi Laknatullah.. sehinggakan dalam frasa2 terakhir Perlembagaan Negara Yahudi sendiri menulis " Bahawasanya selepas ini tiada sebarang Undang2, akta mahupun peraturan baharu yang boleh mengatasi segala Undang2 yang telah termaktub di dalam perlembagaan Negara baru Malaysia yang merdeka lagi berdaulat.

* Dengan termatrinya frasa2 terakhir tersebut maka segala hukum Allah telah dipijak2 serta diinjak2 di bawah telapak kaki yahudi Laknatulullah hanya dgn kita berpegang kepada Perlembagaan Negara ciptaan yahudi tersebut.

Sila cabar fakta dan sahutlah cabaran Aku wahai panglima dan srikandi ketuanan sekular UMNO..??

Popular Posts