Friday, June 19, 2015

Tun M putar belit, tidak konsisten dan memalukan - Salleh Said Keruak

Dr Mahathir berpusing dan beralih

Dalam temu New York Times, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Malaysia telah berjaya kekal stabil dan berkembang dari segi ekonomi selama ini adalah kerana terdapat satu gabungan besar parti-parti politik.

Sebenarnya, 'satu gabungan besar parti-parti' ini masih wujud sehingga hari ini. Ia dipanggil Barisan Nasional dan ia telah ditubuhkan oleh Tun Razak Hussein kembali pada tahun 1973. Barisan Nasional - tidak seperti Pakatan Rakyat yang telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan kini sudah berpecah belah - bukan ditutup, seperti yang diperkatakan oleh Dr Mahathir.

Dr Mahathir juga menyatakan bahawa oleh kerana Barisan Nasional telah berpecah belah ia juga akan kalah dalam pilihan raya umum akan datang dan beliau juga menyatakan bahawa ini akan menyebabkan ketidakstabilan.

Pertama Dr Mahathir berkata bahawa Barisan Nasional telah berpecah belah. Kemudian dia berkata perpecahan ini akan menyebabkan Barisan Nasional kalah dalam pilihan raya umum akan datang. Ketiga, disebabkan ini, negara akan menjadi tidak stabil.

Dr Mahathir berkata dalam temu ramah tersebut bahawa demokrasi adalah mengenai hak rakyat untuk memilih pemimpin mereka sendiri. Kemudian dia berkata jika orang melakukan ini dan tidak memilih Barisan Nasional maka Malaysia akan menjadi tidak stabil. Jadi apa yang sebenarnya ingin Dr Mahathir mengatakan kerana dia kedengaran seperti sangat keliru?

Dr Mahathir menggelar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai penjenayah. Penjenayah adalah seorang yang telah disabitkan kerana melakukan jenayah. Najib tidak pernah disabitkan dengan sebarang jenayah.

Satu-satunya perkara yang berlaku adalah Dr Mahathir mengatakan bahawa melainkan jika Najib boleh membuktikan dia tidak bersalah maka ia mesti dianggap dia bersalah.

Saya tertanya-tanya apa yang sedang difikirkan oleh media asing mengenai kenyataan-kenyataan Dr Mahathir yang tidak konsisten dan bercanggah. Beliau mula kedengaran amat tidak keruan dan telah memalukan Malaysia.

Salleh Said Keruak

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Popular Posts