Saturday, September 29, 2012

#PRKampus UIA : Pro-M #ProMenipu terdesak sehingga pengundian terpaksa dibuat semula?

Pengundian Semula di UIAM perancangan jahat WUFI Pro-M


Pengumuman Pengundian Semula.

1. Sebentar tadi, dalam sekitar jam 8.25 malam, Timbalan Rektor Dato' Mirzan Hitam telah mengumumkan bahawa buat pertama kali di dalam sejarah, sistem E-Voting yang digunakan di UIA telah mengalami masalah teknikal.

2. Terdapat sebilangan besar undi yang tidak dapat ditangkap oleh sistem E-Voting tersebut.

3. Maka atas dasar kesilapan teknikal tersebut, maka UIAM akan mengadakan pengundian semula pada minggu hadapan secara pengundian manual.

Siapa Yang Mendapat Faedah?

1. Setelah dikaji dan dianalisa, didapati pengundian semula ini amat menguntungkan kepada pihak WUFI ataupun Pro-M.

2. Ini adalah langkah terakhir yang diadakan oleh pihak WUFI sekiranya mereka kalah dengan teruk.

Mengapa?

1. Kerana secara keseluruhan, pihak Pro-M telah kalah dengan begitu teruk sekali di majoriti IPTA di seluruh negara.

2. Maka UIAM yang memang merupakan kubu kuat Pro-M tidak boleh kalah sama sekali walau apapun yang berlaku.

3. UIAM juga terkenal dengan majoriti pihak pentadbiran condong ke sebelah pembangkang. Maka ini adalah salah satu akses kepada pihak WUFI untuk melakukan sabotaj.

4. Apabila pengundian semula dilakukan, UIAM akan menyaksian perkumpulan besar-besaran pihak Pro-M kerana jentera-jentera mereka di universiti lain yang telah tamat proses pengundian akan turun ke UIAM untuk menguatkan barisan jentera UIAM yang dilihat gagal pada kali ini.

5. Parti Pembangkang juga yang telah selesai operasi mereka di universiti lain akan turut turun ke UIAM untuk memberikan sokongan mereka.

6. Dengan kesilapan teknikal yang berlaku kepada sistem e-voting ini akan mengukuhkan lagi hujah mereka tentang penggunaan sistem berkomputer ini yang memang mereka bangkang sejak dahulu lagi. Kes di UIAM ini akan menjadi rujukan mereka di universiti-universiti lain untuk menghapuskan penggunaan sistem berkomputer ini.

7. Tempoh seminggu yang diberikan oleh pihak universiti untuk bersedia untuk hari pengundian semula akan dimanfaatkan oleh WUFI dan Pro-M dari universiti lain untuk turut berkempen secara besar-besaran bagi calon-calon mereka. Ini dapat dilihat kegagalan jentera WUFI yang tidak mampu berkempen dengan baik samada di media siber ataupun di lapangan.

8. Media silent yang dilakukan oleh jentera WUFI adalah salah satu indikator bahawa mereka menjangkakan akan adanya pengundian semula ini. Taktik jahat WUFI mnegeluarkan surat palsu lantikan Timbalan Rektor back fire dan mereka tidak dapat recover daripada isu tersebut. 

9. Dapat dijangkakan bahawa sehingga hari pengundian semula ini akan berlakunya demonstrasi dan juga pelbagai jenis kekacauan dengan teruk di UIAM.

10. Sekiranya pengundian semula dijalankan dan keputusan masih tidak menyebelahi pihak WUFI maka mereka bakal menjalankan lebih banyak kekacauan lagi.

11. UIAM juga bakal dilihat akan menjadi media circus dengan kehadiran pelbagai jenis media termasuk dari MalaysiaKini dan juga HarakahDaily. Tidak mustahil juga akan adanya kehadiran pihak media dari luar negara yang sememangnya menjadi senjata Pembangkang.

12. Tidak mustahil juga pihak Pembangkang akan campur tangan dan akan melakukan Demonstarsi Bersih Kampus dan akan menuntut semua universiti lain turut mengadakan pengundian semula. Ini juga untuk membina semula momentum Pembangkang yang gagal pada demonstrasi Bersih 3.0 dan demonstrasi Janji Bersih baru-baru ini.

13. Dijangkakan Demonstrasi Bersih Kampus ini akan melibatkan khalayak yang besar dan bakal berlaku kejadian yang tidak diingini sperti kecederaan terhadap mahasiswa atau lebih teruk lagi , kematian mahasiwa yang dirancang oleh pihak Pembangkang.

14. Mahasiswa pro-pembangkang seperti Adam Adli, Khalid Ismath juga akan turut turun untuk mengepalai demonstrasi ini dan mereka ingin mengulangi semula demonstrasi pelajar zaman 70-an dahulu.

15. Dengan hujah-hujah yang disampaikan ini jelas menujukkan bahawa pengundian semula ini akan membawa untung hanya kepada pihak WUFI dan juga Parti Pembangkang yang mana mereka akan menggunakan peluang ini untuk membina momentum ke arah PRU 13.

16. Seruan saya kepada mahasiwa yang bijak pandai ini supaya tidak terlibat dengan mana-mana demonstrasi dan apa jua bentuk kekacauan yang dilihat sememangnya adalah perancangan jahat Parti Pembangkang.

17. Gunakan Hak Untuk Berfikir Sebelum Hak Untuk Bersuara. 


Read more: http://truthvaccine.blogspot.com/2012/09/pengundian-semula-di-uiam-perancangan.html#ixzz27hR3phHpNo comments:

Popular Posts