Saturday, February 4, 2012

#MPmalas : Nurul Izzah tidak terkecuali. Abai mangsa ribut?
Kan dah kata. Ada lagi Ahli Parlimen yang tidak tunaikan amanah. Bukan baru sekali rakyat membuat aduan mengenai Nurul Izzah. Ini satu lagi aduan yang dilaporkan dalam blog Garamanis.


Nurul Izzah Tak Peduli Mangsa Ribut Lembah 
Pantai

Gambar diatas adalah pertemuan Raja Nong Chik dengan beberapa mangsa ribut petang kelmarin di Lembah Pantai. Ribut yang kuat hingga menerbangkan bumbung flat dan menakutkan orang ramai.

Dalam keadaan beliau berstatus Menteri yang saban hari sibuk dengan rungutan dan permasalahan bandaraya Kuala lumpur, masih lagi sempat singgah untuk bersama-sama merasai ketakutan dan kepayahan warga Lembah Pantai.

Ini bukan kerja mahu ambil kredit dan tonjol diri tetapi ini tanggungjawab pasal YB yang sepatutnya menyumbang tenaga gagal untuk membantu dan mententeramkan ketakutan rakyat.

Mana Nurul Izzah?


LEMBAH PANTAI - Sebanyak RM500,000 sehingga RM1 juta diperuntukkan untuk membaik pulih unit-unit kediaman Projek Perumahan Rakyat (PPR) Seri Cempaka dan beberapa kawasan lain di ibu negara yang terjejas teruk ekoran kejadian ribut petang semalam.

Peruntukan tersebut diumumkan oleh Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin.

Menurutnya, kementeriannya melalui Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan membaik pulih kerosakan di lima kawasan terjejas antaranya Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kampung Limau, Pangsapuri Taman Desa, Seputeh, Sungai Besi dan yang paling teruk terjejas di PPR Seri Cempaka.

"Di PPR Seri Cempaka, tiga keluarga perlu dipindahkan sementara di kawasan berdekatan. Ini bagi kerja-kerja membaik pulih rumah dapat dilakukan kerana aspek keselamatan penduduk dipentingkan dan tidak mahu kejadian sama berulang.

"Pada masa yang sama, beberapa rumah PPR yang dikenal pasti rosak juga akan dibaik pulih oleh DBKL termasuklah kedai dan gerai yang rosak," kata Raja Nong Chik yang melawat lokasi kejadian di PPR Sri Cempaka pada malam kejadian. Hadir sama Pengarah Pengurusan Perumahan DBKL, Sukiman Surahman.

Katanya, kepada penghuni yang terjejas dalam kes ini juga berhak membuat tuntutan insurans dan DBKL akan membuat tuntutan insurans tersebut.

Beliau berkata, DBKL dan pihak bomba turut akan melakukan kerja-kerja baik pulih dan pembersihan dengan segera dan aspek keselamatan penduduk adalah paling diutamakan.
"Saya juga ingin memuji pihak bomba, DBKL dan polis yang telah bertindak pantas," katanya.

Kasihan...sikap Nurul Izzah sebijik macam ayahnya. Khidmat tiada wayang saja lebih.... 

No comments:

Popular Posts