Monday, February 20, 2012

Fakta Sejarah: Hitler lebih Islamik dari Anwar Ibrahim?
Fakta-fakta yang disembunyikan Barat dan Zionis?

Baca tulisan menarik Keris 7 Lok di bawah. Tidak hairanlah kenapa dalam video di bawah Hitler amat marah dengan Anwar Ibrahim!Kontradiksi Prinsip Hitler Dengan Anwar 
Ibrahim Tentang Israel
http://keris7lok.blogspot.com/2012/02/kontradiksi-prinsip-hitler-dengan-anwar.html

Dua sebab mengapa dunia menghukum Adolf Hitler :

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua. Bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau.
Hitler juga sering bertemu dengan para Ulama' dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir.
Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi.
Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Quds


Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Terdapat beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.

Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.
Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

"Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan "Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau. Minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas.

Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

K7L : Anwar sokong mana?..


9 comments:

The Don said...

anwar itu zionis, zionis itu keturunan anwar

PANTAI JOHOR said...

sepatutnya Umno lg malu, dlm intenet mcm2 kuar maklumat pasai hubungan malaysia dengan israel. surat terbuka tun M kepada israel, perdagangan dengan israel, Kapal israel mendarat di pelabohan klang. banyak sgt yg menunjukkan kerajaan bersengkongkol dengan israel. org2 besar umno senyap ja. Jadilah manusia yg berani mengatakan benar walaupun pahit. Kalau salah kata salah. Kesian kat org2 kg di perbodokan oleh pemimpin2 munafik. bila bercakap mereka berbohong, Org malaysia dah byk yg pandai, yg dpt beza yg mana yg baik yg mana yg jahat.

NanyangZ said...

Boleh percaya ke dgn apa yg kuar dlm internet??....dulu org ramai mintak dokumen pasal APCO...sampai lanjut teloq nak tggu nuar nak kasi....!tetapi berok2 PR still kecoh pasal APCO...tetapi bukti xde...hanya persepsi....
Skrg ni senang jea nak liwat otak2 yg bodoh...buat satu statement pastu sebarkan.....dah tentu berok2 bodoh PR akan ikut dan percaya....x kira la ada bukti ke x janji boleh buat org percaya....

Anonymous said...

Dalam internet ada gak keluar muka geng israel menyondol chinadoll...sapa patut malu ? Nak tunjuk pandai tapi bodoh laju-laju sampai mana aku tak tau...

Anonymous said...

PANTAI JOHOR, berhati-hatilah dgn apa saja maklumat, tak kira dlm apa saja bentuknya. zaman sekarang ni benda2 mcm tu bukan susah utk dibuat, dan tak susah utk didakwa sebagai 'BUKTI'. memang betul berani kerana benar, tapi pastikan landasannya teguh sblm berani dakwa dan sebarkannya.

Masalah manusia zman skrg ni, selalunya nak jadi ORANG PERTAMA yg menyebarkan sesuatu. kalau dpt kat org lain dulu maknanya benda tu tak panaslah, takdelah sensasi. itulah namanya POLITIK. ZAMAN SKRG NI SEMUA ORG NAK JADI REPORTER.

kpd PANTAI JOHOR, jagalah pantai anda. JGN SAMPAI DILANDA TSUNAMI

PANTAI JOHOR said...

TP APA YG SY BAGITAU ADALAH BENAR KAN? MUKRIZ NGAN KHAIRI DAH KOMEN TENTANG KAPAL ISRAEL KAT PORT KLANG..
MEMANG ADA HUBUNGAN, TP PENGURUSAN WEST PORT KATA TAKDA (MUNGKIN SEBAB DIA INDIA DIA TAK TAU DOSA PAHALA)..

PANTAI JOHOR TAKDA PANTAI.. JD TAK PERLU SAYA JAGA... NAMA SAJA PANTAI..

Anonymous said...

Pengurusan West Port cakap dekat u ker PANTAI JOHOR?? Apa yg dia cakap? Dia tak cakap pun kat saya. Ker u baca dalam Harakah? or SUARA KEADILAN?

PANTAI JOHOR ni pun, kalau anon 7:32 AM cakap jaga "PANTAI" tu, paham2 aje lah. Lagi pun laut dekat pantai anda sekarang ni sedang "BERGELORA".

Semalam seorang "OSTAD" dilaporkan dah kena RADIASI Lynas di HOTEL SWISS GARDEN KUANTAN. Terpaksa seorang JURUTEKNIK pegi repair otak "OSTAD" tersebut. Katanya rosak teruk. Tapi apa2pun kita tunggu daripada JHEAI Pahang untuk laporan penuh.

Agak2 esok jadi ke tak HIMPUNAN HIJAU 3 suku?

Hitler said...

anonymous..jgn nk bajet bagos sgt..aku meluat betol la org mcm ko ni..ni la puak2 yg bajet diri die betol jek...WTF!asal np ko anonymous?takot ke nk tunjukkan identiti?lahabau anjing kurap betol.!

Anonymous said...

http://akexa.says.com/recommendations/wwf-turtle-eggs


http://akexa.says.com/recommendations/ice-age-4

Popular Posts