Wednesday, January 4, 2012

SMM di UPSI: Langgar cermin macam Mat Sabu, belajar pun macam Mat Sabu?Apa nak buat. Politik diutamakan. Amanah mak ayah diketepikan. Blogger Double-Y ada ceritanya
http://yuseriyusoff.blogspot.com/2012/01/hot-pencapaian-akademik-pelajar.html


HOT : Pencapaian Akademik Pelajar Terlibat Demo #UPSI Didedahkan...

Ramai menghantar emel kepada saya termasuk ibu bapa yang meminta saya memaparkan keputusan pelajar-pelajar yang terlibat dalam demontrasi di UPSI tempoh hari.


Mereka kata jika pelajar-pelajar ini cemerlang dalam pencapaian akademik mereka walaupun aktif berpolitik memang wajarlah AUKU dimansuhkan.Jadi saya tunaikan sedikit permintaan pelbagai pihak agar segala persoalan yang bermain di benak fikiran masyarakat di luar sana terjawab.Kita lihat adakah mereka ini terdiri daripada pelajar cemerlang dalam bidang akademik walaupun mereka aktif dalam aktiviti politik?Jeng...jeng...jeng...Kita dedah sikit tengok...


Nama : Shazni Munir Bin Mohd Ithnin
Umur : 25 tahun

Bekas pelajar Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan dengan Pengajian Islam, Universiti Malaya. Ditamatkan pengajian kerana pencapaian kurang memuaskan (CGPA bawah 2.0)


Nama : Ahmad Syukri Bin Kamaruddin
Umur : 22 tahun

Bekas pelajar Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS). Tidak menghabiskan pengajian kerana terlalu sibuk berpolitik dan pencapaian akademiknya kurang memuaskan. 
Kini bekerja sebagai pegawai khas Ahli Parlimen Subang R. Sivarasa
Nama : Ahmad Syukri Che Ab Razab
Umur : 27 tahun

Bekas pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS). Diberhentikan kerana pencapaian akademik kurang memuaskan. Meneruskan pengajian di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)Namun tidak menghabiskan pengajian kerana aktif dalam poltik kerana pencapaian akademik kurang memuaskan.


Baca seterusnya siapa yang gagal di blog Double-Y

http://yuseriyusoff.blogspot.com/2012/01/hot-pencapaian-akademik-pelajar.htmlNo comments:

Popular Posts