Thursday, January 26, 2012

Rakyat merana di Kedah akibat #MBmalas dan #MPmalas. #saveKedahIni kisah pengorbanan dan tanggungjawab. Seorang ahli Parlimen mempunyai tanggungjawab yang berat untuk memikul amanah rakyat. Sebelum pilihanraya, pelbagai janji ditaburkan, cakaplah apa saja yang anda mahu, semuanya akan diJANJIKAN. Janji memang senang sebab hanya mengunakan air liur. Bila masa dah menang, nak tunaikan janji, ahli parlimen pun hilang entah kemana.


Itulah yang terjadi di Baling Kedah. Mc sendiri mengikuti Datuk Azeez meninjau keadaan penduduk Baling yang serba kekurangan. Pejabat Penyelaras Parlimen Baling (BN), sibuk bagai nak rak. Berbanding Pusat Khidmat Pas yang 'berdebu' dan tidak berguna langsung.
Jika anda orang luar pasti anda akan fikir Datuk Azeez adalah ahli parlimen Baling, ini kerana kesibukkannya menjenguk rakyat kesana kemari, seolah-olah beliaulah ahli parlimen. Sedangkan ahli parlimen Pas, menghilang entah ke mana. Missing in action!

Ini bukan fitnah atau rekaan, ini adalah suatu kebenaran yang wujud di Baling sekarang. Insyallah Mc akan buat temubual secara rawak dengan penduduk Baling nanti. Biar anda tahu siapa yang bekerja, siapa yang 'dok saja'.

Gambar dibawah ini adalah gambar rumah rakyat, pemberian percuma kepada rakyat yang memerlukan dari Yayasan Pembangunan Rakyat Baling, ianya hak milik penuh Datuk Azeez. Maknanya sumber Yayasan tersebut datang dari duit poket dan usaha Datuk Azeez sendiri tanpa dibantu oleh mana-mana pihak.


Bukan sebuah yang Datuk Azeez buat, ada 47 buah rumah lagi akan diberikan kepada yang memerlukan. Ini bukan janji pilihanraya, ini adalah usaha untuk membantu rakyat Baling. Sedih melihat rakyat Baling terkapai-kapai mencari perlindungan.

Di mana agaknya ahli parlimen Baling, ketika rakyatnya sedang susah?

Ini hanya satu usaha dari Datuk Azeez, banyak lagi yang beliau lakukan untuk membantu penduduk Baling. Kalau nak cari ahli parlimen, cari yang macam ni, bukan cari yang hanya pandai cakap semata, kerja haram taktau buat.

UMNO Baling, UMNO Kuala Kedah, UMNO Padang Terap, UMNO Merbuk dan lain-lain dah bergerak, UMNO Jerai, UMNO Sungai Petani, UMNO Bandar Baharu dan UMNO Pokok Sena sampai bila nak tidoq? Tak teringin nak menang ka?


No comments:

Popular Posts