Tuesday, November 8, 2011

Tony Pua dapat sebijik BODOH dari Anwar? #kantoi #SelamatkanMsia

>


[Nota: Dipetik dari blog GT Puteri. Mungkinkah Tony Pua sudah secara tidak sengaja tercerita pelan sebenar PR, seperti terkantoinya 40 penyamun (minit 6:32) dalam filem Ali Baba Bujang Lapok? Cilakaaaaaa punya penyamun, sial....! Bikin rosaklah ana punya program....! ]

Kah Kah Kah Kah.. Anwar baru tau ke Tony Pua tu bangang!!! Jom tolak PAKATAN HARAM jadah!!!!


Anwar membebel panjang sebelum menyertai mesyuarat strategik pilihanraya PKR kelmarin. Kenyataan Tony Pua kepada China Press – bahawa Pakatan Rakyat akan mengecilkan jumlah kakitangan awam membuatkan Anwar pening kepala. Anwar selalu pesan kepada jentera PKR, jangan sampai hati kakitangan awam terhentak walaupun kita sibuk bermain politik. Anwar memang mahu pastikan majoriti pengundi perkhidmatan awam akan diberikan kepada pembangkang.

Malahan, dalam manifesto yang sedang direncana oleh Anwar dan Team Strategik Pilihanraya PKR akan menggariskan halatuju kakitangan awam yang lebih baik dan jelas. Banyak yang Anwar hendak tawarkan kepada kakitangan awam. Termasuk mengambil contoh bagaimana beberapa Negara Arab memberikan kemudahan kepada kakitangan awam. Model negara Arab yang kaya dengan minyak menjadi rujukan Anwar. Sumber? PETRONAS.

Apabila sahaja Anwar mendapat laporan media mengenai kenyataan Tony Pua, dia tersentak dan terus menzahirkan perkataan BODOH. Anwar tahu, jika UMNO menggunakan isu itu secara strategik, kakitangan awam akan pantas menidakkan sokongan kepada PR. Ini yang Anwar katakan sebagai BODOH.

Undi kakitangan awam adalah sama dengan undi Melayu. Hati mereka perlu dijaga. Strategi 2008 akan Anwar gunakan semula. Satu email khas akan Anwar sampaikan kepada semua kakitangan awam. Menggunakan data yang sudah disediakan oleh kumpulan strategik pilihanraya; e-mail kakitangan awam memang sudah ada di pejabat PKR. Tak ada masalah. Email blasting akan digunapakai. Kalau ikut cadangan, siap dengan video klip manifesto PR.

Pengambilan Perkhidmatan Awam 1 Januari – 30 Jun 2007
Kaum………………………………..Melayu……....…Cina………India
Pemohon ……………………………464,000…...9,000.……13,000
% ………………………………...…….84.62%…….1.71%…......2.36%
Permohonan (jawatan)…………1,458,560….29,607…..40,796
Panggilan termuduga……....…..160,401…....5,102..……5,107
Hadir temuduga…………………115,103……...3,358.……3,636
%………………………………………80.48%……..2.34%…..…2.54%
Berjaya……………………………….18,618……….927……….639
%……………………………….……..81.35%……...4.05%…….2.79%

Anwar tahu, hampir 85 % kakitangan awam adalah orang Melayu. Kalau hilang semua undi kakitangan awam, jawabnya memang demam lah strategi pilihanraya yang Anwar sedang rancang.

Anwar faham sangat dengan pemikiran kakitangan awam. Mudah percaya dengan janji. Kalau kali ini Anwar janji langit sekalipun, mereka akan undi Pakatan Rakyat. Mentaliti kakitangan awam, termasuk guru inilah yang mahu Anwar gunapakai. Anwar percaya dia boleh.

Tapi DAP janganlah kacau daun. Kalau Tony Pua buat lagi kenyataan nak kecilkan perkhidmatan awam – jawabnya akan melingkuplah undi yang Anwar anggap sebagai ‘fixed deposit’ Pakatan Rakyat ini.

Tindakan terbaik oleh Tony Pua tu. Betul jugak kan?? Mana Pakatan Rakyat ni nak 'celup' duit nak bayar gaji kakitangan awam banyak-banyak tu. Lain lah kalau minta tolong kat Israel.. Sampai negara pun boleh tergadai. Apa boleh buat..

1 comment:

Anonymous said...

Belum apa-apa, awal-awal dah nak kurangkan kakitangan awam. Nampak sangat anti melayu

Popular Posts