Monday, December 21, 2009

"Kronisme itu halal dalam Islam", mungkinkah itu fatwa ulama Pas?

"Agihan kroni," kata mereka. Itu komen mereka yang melihat gambar ini di Facebook (klik sini). Betulkah perkara ini? Jika betul, maksudnya Nik Aziz Nik Mat dan almenantunya memang teruk.

Sewaktu membantu kempen Pilihan Raya Kecil Manek Urai, saya pernah menulis dalam bulan Julai tentang rintihan hati rakyat Manek Urai mengenai pemerintahan Nik Aziz Nik Mat dan Pas di Kelantan dalam arikel "Wow, meet the new Pas, said voters in Manek Urai". Dalam tulisan itu disebut tentang cemuhan anak-anak Kelantan sendiri - "balok demo tebe, pembangune tok nampok (balak awak tebang, pembangunan tak nampak). "
Akhirnya dalam bulan November, Rocky Bru dalam tulisannya "Ah, Nudin Awang, the RM65k man." Menurut tulisan tersebut Syarikat Great Eastern Mills (GEM), walaupun memperolehi kosesi balak bernilai RM 20 juta, masih merupakan kerjasama yang tidak membuat untung. Satu demi satu amalan governance atau tadbir urus Pas yang "cekap" dan amalan kronisme Nik Aziz didedahkan oleh Kickdafella menerusi blognya.
Maksudnya apa ya.. ?
Nota - menanti pendedahan kickdafella tentang kawasan konsesi balak dan pengagihannya.

5 comments:

Rhino Rin said...

"... Maksudnya apa ya.. ?"

Maksudnya mencuri tidak salah.

Bila salah?

Bila kena tangkap.

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

heh heh heh, memang cekap menyamun rupanya golongan2 dalam Pas ni, 20 tahun nampak mcm x de apa2, nampak mcm zuhud je, tp sebenarnya.... :)

GOMO said...

salam Tun.....
he he he



hok ayoh hok nantu....hok nantu..memang hok nantu lah....

habis pakat nok jadi nantu....
last sekali....habis belako jadi
HANTU..HA HA HA

pu3umnokp said...

sebab tue lah diorang tak sabar2 nak amik duit minyak...

itu nasib tuhan bagi minyak tue dekat2 ngan kelantan..kalo tak pandang jer lah negeri lain kaya...

diorang nie berlagak jer lebih...

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

Popular Posts