Monday, April 8, 2013

[Video] Nik Nazmi buktikan slogan #DemiRakyat PR hanya retorik macam #ManifestoBukanJanji #ubahSelangor #tolakPR


Demi rakyat? Kononnya lah, tapi sebenarnya demi apa? Kuasa? Kerusi? Kepentingan Peribadi? Kepentingan materialistik? 
"Like that you want to chair the meeting? You want to chair the meeting? - Nik Nazmi


GEMPAR! Video Rakaman Sulit Dedahkan Siapa Nik Nazmi Nik Ahmad Sebenarnya! Sila Tengok. #GE13 #PRU13


Semuanya terbukti sudah melalui video ini. Apa sebenarnya karakter Nik Nazmi Nik Ahmad, ADUN Seri Setia yang pernah menjadi Setpol Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim. Beliau juga merupakan anak didik tak lain tak bukan si Anwar Ibrahim.

Rakaman di bawah  dibuat semasa mesyuarat tertutup untuk membincangkan isu jambatan besi di Petaling Jaya yang dihadiri oleh wakil ahli-ahli Parlimen, wakil pemaju PJCC, wakil konsesi lebuhraya NPE dan ahli majlis Majlis Perbandaran Petaling Jaya (MBPJ).Sudah jelas terbukti dalam video ini bagaimana Nik Nazmi telah:

1. Tunduk kepada tuntutan pemaju (NPE) untuk merobohkan jambatan dan membiarkan rakyat merana dengan bayaran tol.
2. Menghina agama Hindu dengan panggilan seperti "kuil bawah pokok".
3. Menghina rakyat dengan meminta agar butiran mesyuarat ini tidak keluar kepada pengetahuan umum.


Penduduk mahukan jambatan itu kekal. Namun Nik Nazmi teguh dengan pendirian peribadi beliau mahukan jambatan itu dirobohkan. Anda boleh lihat sendiri bagaimana beliau tidak mempedulikan keperluan dan kebajikan rakyat. Pakatan pembangkang sibuk meuar-uarkan di sana sini mereka parti berkebajikan dan mengutamakan rakyat. Tetapi di manakah suara rakyat dalam isu ini? 

Dan jangan terlepas pandang cara Nik Nazmi dengan angkuhnya menidakkan hujah yang diketengahkan oleh ahli mesyuarat yang lain sehingga mencetuskan pertelingkahan. Mana dia keadilan yang digembar-gemburkan itu? Cakap tak serupa bikin!Isu kuil juga disentuh dalam video tersebut. Anda boleh lihat sendiri bagaimana Nik Nazmi memperlekehkan kuil Hindu yang dibina di bawah pokok di kawasan itu. "Kuil di bawah pokok. I am not so interested," katanya. Ini datang dari mulut pihak parti yang giat memperjuangkan kesamarataan semua agama? Kata pentingkan keharmonian antara kaum? Depan cakap lain, belakang cakap lain?Lidah bercabang.


No comments:

Popular Posts