Tuesday, April 9, 2013

Misteri kekayaan luar biasa anwar? #tolakPR #PenyamunRakyat #undiBN #PRU13Kartun Penyamun Rakyat

Sumber kartun 


MISTERI KEKAYAAN LUAR BIASA KELUARGA ANWAR DAN BAPANYA TERJAWAB
http://gerakan13.blogspot.com/2013/04/misteri-kekayaan-luar-biasa-keluarga.html


Agak menarik persoalan-persoalan yang dibangkitkan oleh blogger Malaysia Bangkit berhubung kekayaan luar biasa yang dimiliki oleh bapa Anwar Ibrahim.

Golongan muda khususnya generasi pertama kali mengundi hari ini kebanyakan tidak tahu susur galur keluaga Anwar Ibrahim, khususnya bapa beliau sendiri iaitu Datuk Ibrahim Abdul Rahman.

Dalam satu ceramah yang disampaikan oleh Anwar di Sabah baru-baru ini, Anwar dengan lantang mendakwa diri dan keluarganya tidak memiliki walau seinci pun tanah di Negeri Di Bawah Bayu itu. Benarkah apa yang didakwanya itu?

SB sendiri tidak mempunyai jawapan yang sahih. Tapi pendedahan yang dibuat oleh Malaysia Bangkit ini mungkin boleh membantu kita memahami dan mengenali serba sedikit latar belakang keluarga penyangak ini. Klik SINI.SOALAN SAKARATUL MAUT BUAT ANWAR!!!

1)Berapa Aset Kekayaan yang dimiliki Datuk Ibrahim Abdul Rahman Bapa kepada Anwar Ibrahim Bapa Anwar Ibrahim, Datuk Ibrahim Abdul Rahman merupakan seorang rakyat biasa yang bukannya terdiri daripada susur galur bangsawan mahupun orang orang kaya. Bapa Anwar juga bukanlah seorang saudagar intan berlian mahupun permata apatahlagi seorang ahli perniagaan Koporat mahupun keparat.Kemasukkan Anwar Ibrahim ke dalam kerajaan yang dikutip oleh Tun Dr Mahthir daripada ABIM telahembuatkan Anwar Ibrahim menjadi KAYA dalam sekelip mata. Bukan sahaja Anwar Ibrahi menjadi mewah malah bapanya Ibrahim sendiri secara tiba tiba mempunyai aset yang berbilion bilion apabila Anwar Ibrahim memegang jawatan Menteri Keewangan.Dibawah ini adalah senarai aset milik Datuk Ibrahim Abdul Rahman bapa kepada Anwar Al Juburi.Datuk Ibrahim Abdul Rahman, mempunyai kepentingan perniagaan yang besar mewakili Anawar dengan menjadi lembaga Pengarah lebih daripada 50 syarikat dan pemegang saham hampir 20 syarikat. Beliau terus menjadi atau telah pada lembaga syarikat awam tersenarai sewaktu Anwar Ibrahim menjawat jawatan Menteri Keewangan dan Timbalan Perdana Menteri seperti:

Pengkalen Holdings Bhd,
Pengkalen Capital Bhd,
OI Corporation Bhd,
Pan Malaysia Industries Bhd,
Nissan Industrial Oxygen Bhd
Zaitun BhdBoral Concrete (Malaysia) Sdn. Bhd;
Holdings Sdn Ibrus. Bhd;
MS Pembinaan dan
Kejuruteraan (M) Sdn. Bhd;
PPH Pembangunan (M) Sdn. Bhd;
Metromix Sdn. Bhd
 Syarikat Bumiputra Sdn. Bhd.
PPH Development (M) Sdn. Bhd.
PPH Resorts Negara (Port Dickson) Sdn. Bhd.
Dan PPH Resorts (Penang) Sdn. Bhd.


Dibawah ini pula merupakan senarai Syarikat syarikat yang mana Bapa Anwar Ibrahim merupakan pemegang saham yang besar dalam sesebuah syraikat:

Nissan Oksigen Perindustrian Diperbadankan Berhad (3032500 saham); Par Con Corporation (900,000 saham); Perumahan Muhibah Sdn. Bhd (510,000 saham); Sri Kibar Sdn. Bhd. (285,000 saham); Westaflex Sdn. Bhd (200,000 saham) Seribudi Services (M) Sdn. Bhd. (200,000 saham).


2)Dari mana pula aset Kekayaan adik beradiknya Farizan, Rani dan Marzuki? Dari langit kah?Adik beradik Anwar Ibrahim juga merupakan rakyat biasa yang bukannya belajar tinggi mahupun jenis yang kaya Raya. Namun apabila abang beliau menjadi Menteri Keewangan adik beradik Anwar ini berubah menjadi golongan kaya yang melampau lampau.

Adiknya Rani sebagai pengarah Azam intensif Sdn. Bhd, Manakala Marzuki dinyatakan sebagai pengarah lapan syarikat. :Teraju Dinamik Sdn. Bhd; Knight H & D Sdn. Bhd; Ganjaran Jaya (M) Sdn. Bhd; Rodatra Sdn. Bhd; Sanjungan Niaga Sdn. Bhd; CSPM Resources Sdn. Bhd; Wrand Tank Industries (M) Sdn. Bhd; Lityan Holdings Bhd dan Bumijet Industries Sdn. Bhd.

Ini adalah senarai senarai aset aset yang dimiliki oleh Bapa dan adik beradik Anwar Bin Ibrahim. Aset aset yang mempunyai nilai berbillion billion ringgit yang mana ianya berlaku apabila Anwar Ibrahim menjadi Menteri Keewangan pada waktu lalu.Apakah Anwar Ibrahim BERSIH? Jika beliau bersih mengapa tidak menyatakan kepada rakyat Malaysia darimana kekayaan yang ada membuatkan keluarga beliau mampu memiliki aset yang berbillion billion ini dalam sekelip mata?Apakah Anwar dan Keluarga nya MENABUNG SEJAK KECIL sehingga mampu memiliki memiliki aset yang berbilion billion ini?

Video

Tonton untuk memahami lagi sumber kekayaan Anwar

2 comments:

Changing Our Mindset said...

Soalan yg sama patut ditanya kpd najib, KJ,anak2 tun m, dn kaum krbt menteri2 dan bks2 menteri. Jika anwar rasuah kenapa sprm tak tngkp? Mustahil dia kebal cam menteri2 kanan bn.

Sibau Bandar said...

SPRM DAH BUKTIKAN ANWAR BEBAS DARIPADA RASUAH. ORANG PKR BERSIH.

DIA MENDAPAT PERUNTUKAN DARIPADA IMF MELALUI PEMINJAMAN WANG NEGARA-NEGARA ASING KEPADA IMF. DIA PENGERUSI IMF DI ASIA TENGGARA. SETIAP NEGARA YANG MEMINJAM DUIT ANWAR ADA SAHAM. JADI PADA TAHUN 1997 DIA MAHUKAN MALAYSIA PINJAM DUIT IMF TETAPI MAHATHIR TAK MAHU. DIA TAKUT ANWAR SEMAKIN KAYA.

Popular Posts