Sunday, January 27, 2013

Pas Kedah tipu jual tanah: Penasihat Undang-undang @UnitMediaBaru teliti aduan rakyat #TukarKedahPANASS !!! PEJABAT ADUN PAS JUAL TANAH PAKAI RESIT RM 2 ?? @SlmtGngInas #TukarKedah

Memang licik betullah permainan YB Pas Adun Kupang kenakan penduduk kampung di Iboi dalam isu pemberian tanah yang diusahakan mereka sejak beberapa tahun yang lalu.. 

Resit RM2 dijadikan sebagai bahan bukti antara transaksi antara penduduk kampung dan pejabat Adun Kupang..


Dalam kes ini Pejabat adun Pas Kupang telah bertukar menjadi sebahagian daripada Pejabat Tanah untuk menjadi agen pengutip duit daripada penduduk kampung yang terlibat dalam pembelian tanah yang diusahakan mereka..

Tak pernah lagi terjadi di mana mana negeri di Malaysia yang pejabat adun dijadikan tempat untuk mengutip duit tanah dari rakyat..

Gambar diatas dan dibawah ini sebagai buktinya


Dalam pertemuan antara mangsa penipuan kerajaan Pas Kedah dengan penasihat Biro Guaman Unit Media Baru Pemuda Umno Malaysia semalam, memang ada kesalahan undang undang disini..Bayaran permohonan tanah hanya dikeluarkan oleh pejabat tanah dan bukannya pejabat Adun..

Tiada langsung bukti bahawa resit rasmi dari pejabat tanah dikeluarkan, yang ada hanyalah resit RM 2 yang dicop dengan alamat pejabat adun Pas Kupang..

Adun Bayu YB Dato Che Azmi yang hadir semalam turut kecewa dengan sikap Kerajaan Pas Negeri Kedah sampai sekarang ini masih gagal untuk menunaikan janji walaupun sudah beberapa tahun kes ini dibangkitkan..
Beliau berkata semua bukti bukti dan maklumat sedang dikumpulkan..Jika Kerajaan Pas masih lagi tidak menyelesaikan masalah ini, satu badan bertindak akan ditubuhkan untuk membantu mangsa mangsa penipuan..

Jadi sampai disini saja dulu laporan dari Gunung Inas..Masih banyak lagi yang akan dibongkarkan selepas ini..tungguuuu

NOTA: 

Pak cik tua ni hampa tipu. Tabung Memali pun hampa sapu..

3 comments:

Anonymous said...

Betol ke ni tun kita tunggu step seterusnya jng la malukan pegawai daerah baling dan ptd baling yg tak berparti

Anonymous said...

Kami ajk pas baling dan ahli bersama do

Anonymous said...

PAS boleh..... PAS for land and PAS for oil....

Popular Posts