Tuesday, April 17, 2012

[Gambar] Perbezaan jelas #AspirasiMahasiswa dan `rubber stamp' PR. ProM #ProPembangkang


Siapalah mak ayah budak-budak PR ni?  Banyak minum susu lembu kot? :)



Perbezaan Diantara Mahasiswa #AmanKampus Dengan Mahasiswa Pro-Militan (#Mahasewel)

MAHASISWA JELAJAH AMAN KAMPUS
Berpimpin tangan beramai-ramai untuk membina "Ikatan Ukhwah Aman Kampus"
( UiTM Shah Alam )

VS

MAHASISWA PRO-MILITAN
Berpimpin tangan tak berapa ramai untuk memperkotak-katikkan pihak berkuasa
( Ketika demonstrasi Mansuh PTPTN )
*************************************************************************************

MAHASISWA JELAJAH AMAN KAMPUS
Megah mengibarkan Jalur Gemilang

VS

MAHASISWA PRO-MILITAN
Biadap menurunkan bendera Pemimpin Negara
*************************************************************************************

MAHASISWA JELAJAH AMAN KAMPUS
Sanggup berpanas untuk menjayakan program santai; Ikatan Ukhwah Aman Kampus
( UiTM Shah Alam )

VS

MAHASISWA PRO-MILITAN
 Sanggup berbaring di atas jalan seperti... Lembu???
*************************************************************************************

MAHASISWA JELAJAH AMAN KAMPUS
Menghormati warga tua

VS

MAHASISWA PRO-MILITAN 
Tidak menghormati orang tua.
Contoh seperti melakukan upacara kalung bunga pada potret Pemimpin Negara
sebagai simbolik kematian dan... Orang tua mereka tak malu kah
memiliki anak sebegini...???
*************************************************************************************

MAHASISWA JELAJAH AMAN KAMPUS
Membantu golongan yang memerlukan dan kurang upaya


 VS

MAHASISWA PRO-MILITAN
Membantu menambah kesesakan di jalanan sahaja
*************************************************************************************

MAHASISWA JELAJAH AMAN KAMPUS
Mengunjungi rumah anak yatim sambil bermesra dan melakukan kerja-kerja amal
( Rumah Putera/Puteri Harapan di Pengkalan Chepa )

VS

MAHASISWA PRO-MILITAN 
Dah macam tiada rumah. Anak siapa ni...???
*************************************************************************************

MAHASISWA JELAJAH AMAN KAMPUS
 Menunggang motosikal beramai-ramai sambil berarak bagi memeriahkan lagi
program santai; Ikatan Ukhwah Aman Kampus
( UiTM Shah Alam )


VS

MAHASISWA PRO-MILITAN
Cuma mampu jadi kuda tunggangan politik Si Peliwat jeKAH! KAH! KAH...!!!
*************************************************************************************




1 comment:

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Popular Posts