Sunday, February 5, 2012

Hasan Ali: Adakah @KhalidSamad di kalangan 72% yang kena tipu dengan Anwar?


28% Sahaja Baki Yang Tak Kena Tipu Ngan
Bro Nuar – Hasan
by KLXPRESS.NET on FEBRUARY 5, 2012

MUAR 4 Feb. – Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hasan Ali mendakwa 72 peratus kepimpinan Pas kini dikuasai oleh golongan sekular yang sanggup ”tidur sekatil” dengan DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Beliau berkata, sejumlah 28 peratus lagi adalah golongan ulama yang sanggup mengenepikan perjuangan asal Pas untuk menyokong Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang bercita-cita mahu menawan Putrajaya pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13).

Pada ceramah yang dihadiri kira-kira 3,500 orang itu, Hasan turut mendedahkan bagaimana kepimpinan Pas cuba memujuknya supaya berlembut dan mengikut sahaja arahan pakatan pembangkang yang tidak setuju dengan tindakannya membanteras gerakan mengkristiankan orang Islam di Selangor.

“Mereka minta saya bersabar dengan mengatakan apabila sudah dapat tawan Putrajaya, waktu itulah baru dikuatkuasakan undang-undang Islam,” katanya.

Hasan dalam ceramahnya mendakwa pakatan pembangkang tidak mahu mendengar perkataan Islam, Melayu dan raja serta mereka akan mendidik anak-anak dengan didikan secara liberal jika diberi peluang.

dan ketika sidang media di rumahnya malam tadi, beliau tidak akan merayu di atas pemecatan  sebagai ahli Pas pada mesyuarat Jawatankuasa Pusat parti itu pada 8 Januari lalu.

1 comment:

Anonymous said...

Kenapa la Dato Hassan Ali ni kan lebih elok dia berceramah tentang agama daripada menceritakan hal og

Popular Posts