Tuesday, September 13, 2011

Baca sekarang - Pas sedang hantar orang untuk rasuah ubah sejarah?

Dari blogger MyMassa
http://mymassa.blogspot.com/2011/09/gempar-pas-bayar-rm16000-untuk-tipu.html

Gempar! PAS Bayar RM16,000 Untuk Tipu Sejarah.

Ini maklumat yang baru MyMassa terima.


1. Menurut maklumat yang diterima secara terus dari YB Parlimen Kota Bharu, beliau ingin mengetengahkan cerita-cerita mengenai pejuang-pejuang Melayu yang menentang penjajahan British di Kelantan serta ingin menjejaki saudara mara Mat Indera yang menetap di Kelantan.

2. Beliau telah mengarahkan 4 orang yang dikatakan berminat akan isu ini bagi mendapat maklumat berkaitan sebelum Buletin dikeluarkan.

3. Keempat-empat mereka ini sedang ke kawasan yang mempunyai kaitan dengan isu ini. Antara kawasan-kawasan tersebut ialah :

a) Kg. Kandek (DUN Dabong- Kuala Krai) – Di kampung ini dikatakan terdapat seorang sahabat baik Mat Indera.
b) Kg. Pemberian (DUN Dabong – Kuala Krai) – Di kampung ini dikatakan terdapat anak kepada sahabat baik Mat Indera.

c) Kg. Lepan Jenut (DUN Manek Urai –Kuala Krai) – Dikampung ini dikatakan terdapat ramai anak-anak serta cucu-cucu mereka yang berjuang bersama-sama Rashid Maidin di Benta, Pahang.

d) Di Pasir Mas (Nama kampung masih belum dikenalpasti) – Dikatakan terdapat seorang cucu perempuan Mat Indera menetap di Pasir Mas.

4. Keempat-empat mereka ini akan dibayar sekitar RM4000 seorang yang mana segala urusan dokumen akan diuruskan oleh YB Datuk Rahim untuk diangkat pada PAS Negeri.

Jelas PAS bersungguh-sungguh untuk backing Mat Sabu dalam isu ini sehingga sanggup main duit.

Keji betul PAS kali ini. Demi menutup pembohongan Mat Sabu, sanggup mereka rasuah orang.

Rasuah ni perkara biasa dalam PAS sebab Mursyidul Am pun buat jugak.*PAS menegakkan benang yang basah. Kalau benang basah tak pe lagi. Jangan anu basah Anwar dah la.

No comments:

Popular Posts