Wednesday, November 2, 2011

Selepas @chegubard kantoi fitnah isteri PM @NajibRazak, sekarang anak beliau pula? PR #GutterPolitics

Politik kotor pembangkang sehingga sanggup memalsukan Utusan Malaysia


Tidak cukup dengan memfitnah PM dan isteri, pembangkang sekarang memfitnah dan manganiayai anak PM yang tidak berdosa dan tiada sangkut paut dengan politik


[Nota: Mula-mula kantoi kisah cincin RM 24 juta; sekarang kantoi cerita serang anak PM dengan berita palsu? Apa punya politik kotor dimainkan pembangkang? Inilah sifat pembangkang yang suka menipu, memfitnah dan cakap tidak serupa bikin.]

SELASA, 01 NOVEMBER 2011 13:47
ROSLI ISMAIL

Setelah kantoi dalam isu untuk fitnah dakwa isteri Perdana Menteri,Datin Seri Rosmah Mansor beli cincin berharga RM24 juta,puak pembangkang terus tak boleh tidor malam mengigau nak cari apa lagi ‘cerita’ yang boleh buat orangramai geram dan terbakar hati dengarnya.

Terbaru blog-blog pembangkang tidak pandang kiri kanan lagi dan main rempuh saja bila tersebar satu keratan akhbar Australia yang melaporkan DIPERCAYAI anak perempuan Perdana Menteri berbelanja sakan sampai dekat RM200,000 di sebuah pusat beli belah terkemuka di Perth semasa ikut serta Datuk Seri Najib menghadiri Persidangan Kemuncak Ketua-ketua Kerajaan Komenwel (CHOGM) di situ minggu lalu.

Sekalipun kesahihan berita itu yang disiarkan dalam akhbar The Western Australian itu belum dapat disahkan, puak-puak pembangkang termasuk calon yang kalah dalam pemilihan Angkatan Muda Keadilan (AMK) Badrul Hisham Shahrin (Chegu Bard) sudah melenjit menghentam Perdana Menteri seolah berita itu benar dah sahih.

Isu utama di sini betulkan ada mana-mana anak Perdana Menteri ikut serta ke sidang CHOGM di Perth?

Tolong minta puak-puak ini check fakta itu dulu sebelum melenjit nak kenduri belasah hanya berasaskan laporan akhbar berkenaan yang terang-terang menulis WHILE MALAYSIAN PRIME MINISTER’ S DAUGHTER IS BELIEVE TO HAVE SPENT AUD 60,000 IN DAVID JONES (pusat beli belah) .

Che Gu Bard & geng kenalah cepat-cepat cari tempat untuk sorok muka. Ini kerana satu sumber yang rapat dengan pejabat Perdana Menteri memberitahu Agendadaily petang Isnin tidak ada seorang pun anak Perdana Menteri yang ikut serta ke CHOGM di Perth.

Sumber itu sendiri hairan bagaimana fitnah ini boleh direka.

“Memamg tidak ada...baik anak lelaki atau perempuan PM yang ikut ke Perth...ini penipuan dan fitnah serta bukti ada laporan akhbar negara itu tidak boleh dipercayai ,” katanya.

Che Gu Bard yang galak bising dulu mengenai isu cincin 24 juta awal-awal lagi dalam blognya komen untuk sakitkan hati orangramai dengan berkata “ketika rakyat terus dibayah payah meneruskan kehidupan seharian keluarga pemimpin negara terus bermewah”.

“Rakyat makin terhimpit dengan kos kehidupan yang makin menggila. Regim penguasa semakin gagal mengawal kenaikan harga barang dan perkhidmatan malah dalam pada masa yang sama pelbagai cukai diperkenalkan terus menjerut rakyat. Rasuah dan pemborosan semakin menggila.

“Masih tidak mampu menjawab isu cincin RM 24.45 juta yang terkait dengan Rosmah Mansor kini muncul pula anaknya dengan imej begitu juga.”

Isu cincin RM24 juta yang tidak betul itu sudahpun dijawab sendiri oleh Najib semasa dalam interbiu dengan sebuah akhbar Indonesia baru-baru ini.

Agendadaily difahamkan semasa timbul isu cincin itu dulu,pejabat Perdana Menteri asalnya ‘malas‘ nak layan kerana sudah menjadi kebiasaan bila nafi ia diputar oleh pembangkang dakwa itu tandabya betullah.

Dalam dakwaan terbaru ini anak perempuan Perdana Menteri dikatakan menyertai rombongan isteri-isteri dan anggotai delegasi CHOGM lain pergi membeli belah dan bersiar-siar disamping di luar jadual sidang berkenaan. -1/11/2011

4 comments:

Anonymous said...

Emmm sekarang dah jadi macam2 cerita dah. Tapi dalam gambar ada jer gambar anaknya. Tapi mungkin juga tu gambar super impose kan. Tak boleh nak cakap ape2 kalau tak der bukti

Anonymous said...

waa xsuka krismas najib sebena nye,..aka rosmah la...najib pon wa xsuka..entah bila nk bertudung..botox..mcm ni nk jadi pemimpin?? puiiii

Anonymous said...

dosa isteri kena tanggung..didik la isteri tu dulu. najib kreng agama kot..

Anonymous said...

dosa fitnah lg teruk la dari tak pakai tudung; itu dosa dia dgn allah; yg u all dok mengata, dosa dgn manusia - lg byk masalah kat padang masyhar

Popular Posts