Tuesday, September 8, 2009

Cerita Geng Lembu

Ada rakan yang minta disebarkan kandungan blog ini sebanyak mungkin. Oleh kerana hasratnya murni, iaitu untuk membela penduduk Seksyen 23 yang teraniaya, maka saya rasa, permintaan beliau tidaklah begitu berat. url blog yang diberi adalah : http://geng-lembu.blogspot.com/ . Seperti tulisan Satu Sekolah Untuk Semua, saya harap saudara/i boleh membahaskannya. Terima kasih.

Geng Lembu oh Geng Lembu, apa taktik lagi yang kau ada... ?

Satu demi satu taktik digunakan oleh Geng Lembu (Geng Khalid Ibrahim akan Khalid Samad) untuk menafikan KELEMAHAN PENTADBIRAN kerajaan negeri Selangor dan kelemahan Ahli Parlimen Pas, Khalid Samad atau Khalid Gereja dalam menangani isu. Mari kita sama-sama lihat bagaimana cara Geng Lembu ini berfikir;Mula-mula (sebelum usul periksa)

Salahkah UMNO; fitnah UMNO sebagai dalang; kaitkan pula dengan Pekida dan Pewaris; selepas itu tuduh pula Ketua Bahagian UMNO Shah Alam Datuk Nawawi terlibat dengan menyebarkan gambar yang kononnya gambar beliau yang dikatakan turut serta dalam demonstrasi tersebut. Bila dibuktikan oleh media yang lebih bertanggung jawab bahawa yang menggerakkan demonstrasi ini bukan UMNO, sebaliknya penduduk setempat, termasuk Pas, PKR dan penduduk non-partisan; dan diketuai pula oleh ahli PKR, dan gambar itu pula adalah gambar orang lain dan bukan Datuk Nawawi, Geng Lembu sudah berasa MALU. Apa tindakan seterusnya?

Kaitkan pula kepala lembu dengan nada perkauman dan penghinaan terhadap agama lain. Pemimpin Hindu yang ektremis, termasuk Hindraf pun membuat demonstrasi dan mereka cuba memberi tekanan agar tindakan diambil ke atas pihak yg membawa kepala lembu. Di sini mereka cuba pula membohongi rakyat dan membakar perasaan rakyat sedangkan kepala lembu itu tiada kaitan dengan penghinaan terhadap penganut Hindu, tetapi simbol kepada kebodohan Khalid Ibrahim, merangkap ketua Geng Lembu. Jelas di sepanjang demonstrasi tidak ada sebarang sepanduk daripada penduduk Seksyen 23 yang menghina penduduk beragama Hindu. Sekiranya KDN mahu mengambil tindakan, kita hendak tanya mereka hendak ambil tindakan atas dasar apa? Jika tindakan masih diambil sedangkan elemen penghinaan terhadap penganut agama Hindu gagal dibuktikan, KDN dan kerajaan sebenarnya telah berlaku tidak adil terhadap penggerak protes ini. Lagi pula, berdasarkan REKOD, tindakan hanya diambil terhadap pemimpin Hindraf selepas berkali-kali mereka membuat kacau bermula di Masjid Putrajaya, beberapa kali di luar KL dan 2 kali di KL, iaitu selepas berkali-kali mereka menghasut bukan sahaja penganut agama Hindu tetapi masyarakat kaum India dengan tuduhan-tudahn yang palsu, misalnya bahawa kerajaan telah dengan sengaja dan terancang membunuh orang India setiap minggu dan merobohkan kuil setiap dua minggu dan sebagainya. Tuduhan-tuduhan palsu ini menjadi bukti kepada elemen hasutan pemimpin Hindraf dan mereka telah melakukannya berkali-kali dan menggunakan pelbagai media. Sedangkan protes kuil ini hanya berlaku di satu tempat tanpa sebarang slogan untuk membangkitkan kemarahan terhadap orang Hindu dan kaum India, sebaliknya hanya kemarahan terhadap kebodohan pemimpin negeri selangor, iaitu Geng Lembu yang diketuai Khalid Ibrahim dan kemarahan terhadap Ahli Parlimen Pas, iaitu Khalid Gereja. Jadi jika pihak ini diambil tindakan oleh KDN, tindakan ini sesungguhnya uncontitional dan unlawful - MAKA MARILAH kita sama-sama memprotes ketidak adilan ini secara besar-besaran!

Malu kerana dua taktik di atas sebenarnya makan diri, Ketua Geng Lembu melaksanakan pula Town Hall meeting bertujuan untuk meredakan keadaan. Bagaimanapun Ketua Geng Lembu, Khalid ibrahim dan timbalannya, Khalid Gereja tidak bersedia untuk menjawab kemarahan rakyat. Malah ramai yang berpendapat tindakan bertemu penduduk ini sudah agak terlambat. RUPANYA sebelum ini sudah ada banyak bantahan daripada penduduk dan cubaan untuk bertemu pemimpin Geng Lembu. Malangnya ia tidak diendahkan oleh Ketua Geng Lembu dan Khalid Gereja. JELAS ini adalah masalah pentadbiran dan kesombongan ahli parlimen yang tidak mahu mendengar luahan dan rintihan rakyat. Sekali lagi Geng Lembu telah dimalukan oleh rakyat yang begitu marah - sama marahnya dengan ibu-ibu tunggal yang rumah PPR nya dinaikkan sewa membuta tuli; sama marahnya dengan penduduk yang isu tanah perkuburan di tanah waqaf dipindahkan kerana desakan bukan Islam, yang masih belum diselesaikan.Bila taktik ketiga juga gagal, sekarang Geng Lembu cuba mengalih taktik sekali lagi.

Kali ini dengan mempersoalkan pula kenapa tidak ada protes dari penduduk Seksyen 23 (yang mereka gelar sebagai Geng Kepala Lembu) semasa masjid dan suaru dirobohkan di negeri Selangor? Sekali lagi kita lihat cubaan mereka untuk mengalihkan perhatian rakyat dari isu utama, iaitu masalah KEMARAHAN RAKYAT SETEMPAT terhadap pentadbiran kerajaan Selangor. Sepanjang tempoh kerajaan BN memerintah, sudah beribu2 surau dan masjid dibina. Jika adapun keputusan untuk meroboh atau mengalihkan mana-mana surau atau masjid, sudah tentu ada perancangan untuk membinanya semula di tapak yg bersesuaian, melainkan memang tiada sebarang perancangan dibuat atas sebab lokasi. Malangnya apabila kerajaan bertukar, ada masjid dan surau yang hendak dialihkan tersebut tidak sempat dibina walaupun peruntukannya ada.

Soalan kita, apa yang susahnya untuk membina masjid dan surau yang baru sekarang apabila sudah menjadi kerajaan dan peruntukan telah disediakan? PAS sekarang berada dalam kerajaan selangor dan Ahli Parlimen Pas menjadi exco hal ehwal agama Islam; bina sahajalah surau dan masjid yang sudah diroboh dan yang memang dirancang utk dibina. Kenapa bertangguh lagi?

Adakah wang yang sudah diperuntukkan utk membina surau dan masjid ini dalam Rancangan Malaysia Kesembilan telah dihabiskan ke jalan yang lain? Jika wang itu sudah habis, bukankah boleh digunakan wang hasil jualan pasir? Kenapa? Duit kutipan jualan pasir tidak cukup atau pasir telah `dicuri' oleh sekumpulan `toyol' di negeri Selangor. Adakah sama modus operandi `toyol' ini dengan `toyol' yang mencuri sedikit demi sedikit dari wang peruntukan projek seperti yang dicatat dalam buku catatan Teoh Beng Hock?

Jika dah tak ada duit peruntukan dan pasir, kenapa tak digunakan duit zakat? Sekarang kuasa sudah di tangan. Kenapa nak dicari Geng Kepala Lembu kerana mereka bukan penduduk TEMPATAN di kawasan surau dan masjid yang disebutkan. Nampak sangat Geng Lembu yang diketuai oleh Khalid Ibrahim gagal memikirkan cara yang betul untuk berdepan dengan isu ini. Atau Pas memang tiada suara langsung dalam negeri Selangor untuk mendesak agar kerajaan negeri Selangor supaya segera membina masjid dan surau yang telah diputuskan untuk dialihkan ini?

Ternyata Geng Lembu dah buntu dan tak tahu macam mana nak selesaikan masalah sekecil ini... Khalid Gagap, patutlah ada usaha untuk menjatuhkan kamu oleh Azmin dan Hassan Ali. Gila bengap!!* Mohon disebarkan tulisan ini. Bersama hancurkan Penipu Rakyat!!!

6 comments:

AMNOBODO said...

bang seksyen 23 punyer penduduk ler..bukan seksyen 24...alahai...

AMNOBODO said...

tun...apa crite bile Peguam Negara nak dakwa para Penduduk Seksyen 23??

yuhana said...

apabila dipekakkan telinga, dibutakan mata, ditutupkan hati ini la yg terjadi..

TBO said...

tu ler pasal sekseyan 23 ler bro, nama blog yang dicadangkan pun cantik dah teruskan lah

TBO said...

engko orang yang macam lembu tuduh orang geng lembu, bagus lah teruskanlah agenda lembu engko orang tu.

Demang Lebar Daun said...

apabila demonstrasi melibatkan pihak pembangkang atau orang bukan Melayu, tindakan begitu lambat diambil atau dilepaskan begitu sahaja. Sebaliknya apabila orang Islam yang melakukannya, terus didakwa. Malah, bekas TPM yang didakwa terlibat salah laku seks pun begtu susah nak diheret ke mahkamah. Dimana keadilan?

Popular Posts