Monday, November 28, 2011

Perhimpunan Agung: Hayati 7 Amanat Presiden Parti, 7 Wasiat Raja-Raja Melayu


Esok, Perhimpunan Agung UMNO 2011 akan bermula. Ini adalah perhimpunan terbesar umat Melayu yang diadakan setiap tahun di negara kita. Dalam Perhimpunan Agung UMNO, suara dan usul daripada ahli-ahli di peringkat akar umbi dan dasar-dasar UMNO dan Kerajaan Barisan Nasional dibahaskan. Ia juga satu perhimpunan yang merapatkan ukhwah dan semangat perpaduan di kalangan rakyat yang menyokong UMNO, ahli dan pemimpin UMNO. Tidak syak lagi, ini adalah himpunan orang Melayu dan umat Islam negara ini yang terpenting dan akan menentukan agenda dan hala tuju perjuangan memartabat Agama, Bangsa dan Negara.

Bagi setiap yang hadir sebagai perwakilan, INGATLAH bahawa anda adalah pembawa suara akar umbi UMNO; suara mereka yang tidak berkesempatan dan berpeluang untuk menjejakkan kaki ke PWTC apalagi ke dalam dewan-dewan persidangan UMNO, tetapi tetap utuh dan kukuh sokongannya terhadap UMNO. INGATLAH bahawa UMNO terus diberkati dan dirahmati Allah swt kerana doa dan sokongan rakyat biasa seperti mereka ini.

Jadi jangan sia-siakan kehadiran anda di sini. HAYATI 7 Amanat Presiden dan 7 Wasiat Raja-Raja Melayu. Bawa dan kongsikan pengetahuan dan pengalaman yang didapati ini kepada mereka. Insya-Allah UMNO akan terus kekal relevan dan menjadi pilihan umat Melayu dan umat Islam yang berketurunan lain di negara ini. Amiiin.


2 comments:

Alixandrra Amede said...

Salam,Tuan yang dirahmati..

Sebagai orang baru yang sedang dan ingin belajar bertatih,saya mengucapkan berbanyak terima kasih dengan amanat yang dikongsi ini.Akan saya panjangkan amanat ni pada rakan2 seperjuangan agar mereka sedar dan tidak sekali2 lupa akan asas perjuangan mereka hari ini.saya sangat2 menghargai teks2 diatas dan berharap ianya mampu saya jadikan panduan utk memimpin perjuangan ini kelak.Moga Allah saja yang menbalasnya.terima kasih sekali lagi.

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

Alhamdulillah, sama-samalah kita menyebarkannya agar lebih ramai yang mendapat manfaat dari Amanat Presiden dan Wasiat Raja-Raja Melayu. Semoga terus istiqamah dalam perjuangan memartabat Agama, bangsa dan Negara. Amiiin.

Popular Posts